EPC , a co to jest. Filtry chcę zamówić i sam wymienić. Najlepiej oryginalne.taka sama cena za komplet filtrów w EPC jest
EPC , a co to jest. Filtry chcę zamówić i sam wymienić. Najlepiej oryginalne.taka sama cena za komplet filtrów w EPC jest
EPC , a co to jest. Filtry chcę zamówić i sam wymienić. Najlepiej oryginalne.
DziękujęParts Catalog
epc.tesla.com
Parę dni przerwy w przyswajaniu wiedzy forumowej, i ominął mnie istotny temat - dziękuję Koledze za poruszenie ważnego wątku.W instrukcji na stronie Tesli można wyczytać, że filtr HEPA należy wymieniać co 3 lata, chyba że mieszka się w Chinach to wówczas raz w roku. Mam samochód prawie 2 lata, przejechane 47 tys. km i nie mieszkam w państwie środka. Niemniej od jakiegoś czasu nurtowała mnie kwestia czystości tych elementów. Z pół roku temu nawet kupiłem filtry, ale nie miałem czasu i leżały w kącie garażu. Dziś miałem wolne popołudnie i zgrzewkę piwa. Postanowiłem zajrzeć do filtrów. To co tam zastałem pokazuję na zdjęciu. Syf i mogiła. Porównanie HEPA nowego i starego, a wkład węglowy był dwa razy cięższy od nowego z powodu zanieczyszczeń. Powinno się te filtry wymieniać raz w roku, jak w Chinach. Napisałem ten post dla tych, którzy podobnie jak ja pocieszają się, że 3 lata to spoczko.
Poziomu nie sprawdzałem, ale naocznie to był syf z gilem.Z ciekawości, czy sprawdzałeś poziom zużycia filtra HEPA? U mnie jak był mobilny to miałem 68%.
Mam nadzieję, że nie wygląda jak Twój.
Gdzie to sprawdzaliście?Z ciekawości, czy sprawdzałeś poziom zużycia filtra HEPA? U mnie jak był mobilny to miałem 68%.
Mam nadzieję, że nie wygląda jak Twój.
Gdzie to sprawdzaliście?
W sklepie tesli jest komplet, do wymiany metodą DIY. Po 2 filtry hepa, 2 filtry węglowe.Koszt filtra Hepa Tesla Y 448 , robocizna 192. Serwis Tesla.
Czy to tylko filtr HEPA czy tez filtr salona(cabin filter)?