Tesla z wypożyczalni dylemat +karta blueoval

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Zarezerwowałem w wypożyczalni samochód na urlop w Hiszpanii Tesla lub podobny. I teraz pytanie do osób które, już to przechodziły czy ewentualnie dostanę dostęp do auta przez aplikację czy tylko kartę? Czy będę mógł korzystać z SC? I jak za nie zapłacę jeśli nie dostanę dostępu do apki? Z innej beczki dostałem kartę blueovel do Ford z abonamentem w Ionity, ale forda ładuję bez karty przez plug charge, czy ktoś próbował naładować inne auto tą kartą czy jest ona przypisana do numeru VIN auta?

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Pytanie o Ionity jest asekuracyjne bo mają dobre stawki w Hiszpani na wypadek gdybym nie mógł korzystać z SC

KrzysztofFly

Moderator
Ja bym zaczął od tego, czy samochód który dostaniesz z wypożyczalni, to faktycznie będzie Tesla. Bo z tego co pamiętam, to za każdym razem jak rezerwowałem w Hiszpanii samochód, to sformułowanie "Tesla lub podobny" oznaczało tylko i wyłącznie klasę wielkości samochodu, a nie konkretny model.

nabrU

Moderator
Nawet jeśli to będzie Tesla to dostępu z apki raczej nie dostaniesz, a raczej karta lub kluczyk. Co do płatności za SuC to są 2 możliwości:
- albo będą one wliczone w wynajem (miałem tak na Islandii czyli de facto były dla mnie darmowe)
- albo zapłacisz za ładowania na SuC po zdaniu samochodu.

Jak już wspomniano, wszystkich tych informacji powinni Ci udzielić w wypożyczalni.