Tesla zastępcza, a limit kilometrów.

Gingol

Fachowiec
Obecnie moje auto jest w Body Shopie. Dostałem z serwisu Tesli zastępczą T3. W umowie użyczenia jest wzmianka o limicie 320km/dziennie (załączam). Czy ktoś orientuje się czy limit sumuje się na cały czas wynajmu, czy zeruje się każdego dnia o północy? W Tesli nie byli w stanie precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie i zachowawczo powiedzieli, że to limit dzienny. Co Wy na to?

Attachments

• IMG_3135.jpeg
    IMG_3135.jpeg
    468,6 KB · Liczba wyświetleń: 9

Jogur

Posiadacz elektryka
tesla dala zastępczą gdy auto jest w bodyshopie? to nowosc.
w tym wrocławskim dawali bez marudzenia, ale chcieli kasę; jak ich obśmiałem, to dali bez dodatków.

natomiast naprawiając mi 3-kę z AC (LINK4) coś im nie pykło z ubezpieczycielem, nie dostali wszystkich środków na konto i zaczynają dziwne ruchy typu "musi Pan zapłacić 50% VAT + 500 kosztów własnych"

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Obecnie moje auto jest w Body Shopie. Dostałem z serwisu Tesli zastępczą T3. W umowie użyczenia jest wzmianka o limicie 320km/dziennie (załączam). Czy ktoś orientuje się czy limit sumuje się na cały czas wynajmu, czy zeruje się każdego dnia o północy? W Tesli nie byli w stanie precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie i zachowawczo powiedzieli, że to limit dzienny. Co Wy na to?
NIkt tego nie sprawdzi z dnia na dzień, dobrze jakbyś zmieścił się w limicie ogólnym - 5 dni = 1500km, bo będą marudzić :)

krzyss

Pionier e-mobilności
w tym wrocławskim dawali bez marudzenia, ale chcieli kasę; jak ich obśmiałem, to dali bez dodatków.

natomiast naprawiając mi 3-kę z AC (LINK4) coś im nie pykło z ubezpieczycielem, nie dostali wszystkich środków na konto i zaczynają dziwne ruchy typu "musi Pan zapłacić 50% VAT + 500 kosztów własnych"
A to ja poprosze bezkosztowo :)
50% vat placi ubezpieczalnia jak masz tak w umowie bo dokonujesz odliczenia. Czyli 50% zaplaci link, i 50% vatu ty. To raczej norma.

Gingol

Fachowiec
NIkt tego nie sprawdzi z dnia na dzień, dobrze jakbyś zmieścił się w limicie ogólnym - 5 dni = 1500km, bo będą marudzić :)
No właśnie rozsądek tak podpowiada. Ale kto wie czy limit dzienny nie jest jakoś ewidencjonowany po zwrocie i potem, żeby nie było doliczeń za każdy 1km per dzień vs przekroczony limit dzienny. Ogólnie niektóre rozwiązania wprowadzone przez Teslę na etapie obsługi klientów, na naszym rynku są mocno dyskusyjne, chociaż wiadomo - przy naprawie gwarancyjnej nie muszą w ogóle dać zastępczego. To ich dobra wola. Tak samo limit na ten czas na pojeździe zastępczym.

W kwestii pojazdu zastępczego jeszcze - Tesla zgodnie z ich warunkami, powinna użyczyć samochód zastępczy gdy naprawa w ich serwisie będzie trwała powyżej 4h.