Tesla zawyża przebieg?

boa

Pionier e-mobilności

danielm

Pionier e-mobilności
Taka dygresja - ludzie to patologiczni kłamcy. Niektórzy to robią specjalnie (np. żeby wyłudzić odszkodowanie), niektórzy nieświadomie. Pierwsza możliwość jest mocno premiowana, zwłaszcza w tak rozwiniętym "prawniczo" kraju jak USA. Co do drugiej opcji - nasz mózg jest tak skonstruowany, żeby nie pożerać zbyt dużo energii i upraszcza oraz zaokrągla masę rzeczy. I tak, choć np. zawsze mogę liczyć na moją żonę, że pamięta najdrobniejsze sprawy sprzed 2 dekad i wyciągnie to w najmniej oczekiwanym momencie (hehe), to z uporem maniaka twierdzi, że miejsce odległe 6 km jest w tej samej odległości co drugie miejsce, odległe właśnie o te 15,9 km.

No ale zawsze jest taka możliwość, że pewnych szczególnych przypadkach coś może być na rzeczy - w końcu Tesla to jeden wielki komputer i nie takie rzeczy można zepsuć w oprogramowaniu :)
W usa koleś wytoczył tesli pozew o to że zapach nowego samochodu spowodował u niego senność w wyniku której kogoś rozjechał na drodze. tam społeczeństwo bezwarunkowo nieomylne, bez umiejetnosci ponoszenia konsekwencji swoich czynów. wina zawsze kogoś innego, wystarczy wynająć dobrych prawników

ClassicGOD

Leaf on the wind
W usa koleś wytoczył tesli pozew o to że zapach nowego samochodu spowodował u niego senność w wyniku której kogoś rozjechał na drodze. tam społeczeństwo bezwarunkowo nieomylne, bez umiejetnosci ponoszenia konsekwencji swoich czynów. wina zawsze kogoś innego, wystarczy wynająć dobrych prawników
Pamiętajmy też że w USA jest tradycja wyśmiewania i przeinaczania powodów pozwów w mediach żeby chronić dobre imię marki.

Przykładowo - legendarna kobieta z kawą na kolanach - poparzenia 3go stopnia, potrzebowała przeszczepów skóry, w procesie McDonalds przyznał się do wydawania niebezpiecznie gorących napojów. Ale publika się śmieje. Więc czasem warto sprawdzić czy nie powielamy korporacyjnej propagandy.

Szczególnie że opary chemii używanej przy produkcji samochodów jak najbardziej mogą doprowadzić do utraty przytomności, sprawca o którym piszesz został skazany i to nie on wytoczył ten pozew a rodzina ofiary i nie o zapach. Zapach był wspomniany tylko w obronie sprawcy w jego procesie. Rodzina pozwała sprawce i Tesle bo systemy bezpieczeństwa w samochodzie powinny zareagować i żądała tylko kosztów pogrzebu. Ale powtarzasz to co powiedział Musk a nie fakty sprawy co pokazuje jak skutecznym jest wyśmiewanie pozwów w mediach papugujących wszystko co przynosi kliki.

Michal

Moderator
@boa
Bjorn Nyland pewnie już ze 100 razy testował różne Tesle pod kątem pokazywania przebiegu. Idź sobie pooglądać i daj już spokój, bo szkoda klawiatury. "Zdobądź właśnie informacje i wyrób sobie własne zdanie" jak to piszą na Facebooku scamerzy i ruskie trole twierdzące, że covid to bakteria, którą można zneutralizować ciepłą wodą spłukując ja do żołądka.

Gandalf

Pionier e-mobilności
"Dziwne, u mnie działa"
Nie ma chyba innych samochodów, które by miały tak łatwy dostęp do telemetrii przez API (tak, tak, teslowe), ale chyba człowiek by zauważył, że nad morze miał 1200km, a nie 600? ;-) (bo o takich różnicach tam piszą, i tak, widzę, że nawet class action jest w tej sprawie...)
A to nie jest tak, że im się pomiliło?
Znaczy pomylili mile z kilometrami? 😂

Bronek

Pionier e-mobilności
Kosmos się rozszerza to i Ziemia puchnie . Musk jako szef SpaceX i Tesli to przewidział i niestety błąd w oprogramowaniu pokazuje odległość jaka będzie za 2 mln łat .
Taka projekcja przyszłości jak jazda po Marsie ....
Tylko dlaczego jak ja jeżdżę po tych samych trasach trzema różnymi samchodami w tym dwa to spaliniaki, to tej przepowiedni nie mam ? Roznice są minimalne.

Trzeba ścinać zakręty bedzie krocej ....ile jeszcze do powiedzenia będąc mieli Ci co nie mają wlasciwie nic do tej czynnosci ?