TeslaMate

Norbert

Posiadacz elektryka
Cześć, jak ktoś by chciał się pobawić teslamate, to ma do odstąpienia jedną czystą instancję.
Gotowe w 2 minuty, do uzgodnienia hasło do logowania, reszta do wykonania samodzielnie tj. wklejenie wygenerowanych tokenów.
Stoi na wirtualce, gotowe do przytulenia.
Kontakt na prv.

cooler

Pionier e-mobilności
Chyba średnio rozgarnięty człowiek jest w stanie wykonać samodzielnie instalację, wszystko jak wół jest na https://docs.teslamate.org/
Napisz gdzie jest ta instalacja, na czyich zasobach?
Tak trochę mało bezpiecznie wklejać komuś tokeny do własnego samochody, gdzie można to wykorzystać wprost do kradzieży.

Norbert

Posiadacz elektryka
Stoi to na moich zasobach w mojej serwerowni.
Tak, można to ogarnąć dosyć prosto, ale nie każdy ma do tego zasoby, ja mam zrobione dla siebie i dla kilku znajomych. Została mi jedna wolna wirtualka z rozpędu.

cooler

Pionier e-mobilności
Stoi to na moich zasobach w mojej serwerowni.
Tak, można to ogarnąć dosyć prosto, ale nie każdy ma do tego zasoby, ja mam zrobione dla siebie i dla kilku znajomych. Została mi jedna wolna wirtualka z rozpędu.
Nie lepiej na dockerze? Trochę tak szkoda całą maszynę stawiac dla jednej usługi.
Btw: dorzuć od razu abrp-teslamate, dane idą do abrp co pomaga planować trasy dla nowych

cooler

Pionier e-mobilności
a można dowiedzieć się o co chodzi
Soft łączący się z samochodem i zapisującym oraz wizualizującym mnóstwo danych, masz swoje trasy, statusy z ładowania, wszystko z dużą dokładnością i 24h/7

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Zastanawiam się czy u nas w firmie nie wdrożyć obsługi API Tesli. Wtedy dane byłyby na naszych serwerach w chmurze ale oprócz funkcji, które ma TeslaMate moglibyśmy dodać nasze obecne jak:
1. Płatności e-TOLL
2. Alarmy wjazdu i wyjazdu z obszaru (dowolna ilość)
3. Alarmy holowania
4. Alarmy zaniku zasilania, gdyby ktoś jednak ukradł auto
5. Moduł kosztów

Z ciekawości bylibyście zainteresowani takim rozwiązaniem w podobnej cenie czy wystarczy Wam TeslaMate oraz Teslafi?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się czy u nas w firmie nie wdrożyć obsługi API Tesli. Wtedy dane byłyby na naszych serwerach w chmurze ale oprócz funkcji, które ma TeslaMate moglibyśmy dodać nasze obecne jak:
1. Płatności e-TOLL
2. Alarmy wjazdu i wyjazdu z obszaru (dowolna ilość)
3. Alarmy holowania
4. Alarmy zaniku zasilania, gdyby ktoś jednak ukradł auto
5. Moduł kosztów

Z ciekawości bylibyście zainteresowani takim rozwiązaniem w podobnej cenie czy wystarczy Wam TeslaMate oraz Teslafi?
Wystarczy Teslafi