Teslogic Screenmate

faktory

Fachowiec
Na Kickstarterze ruszyła kampania Teslogic Screenmate. Jest to komputer oparty na Androidzie, wpinany pomiędzy komputer Tesli a ekran oraz do portu diagnostycznego. Posiada własny interfejs (przełączenie ma następować poprzez dotknięcie ekranu czterema palcami) w tym możliwość instalowania aplikacji dla Androida, CarPlay, Android Auto, AirPlay, informacje o prędkości, sterowanie klimatyzacją itp.

1729092279725.png

ScreenShot 2024-10-16 at 17.25.40@2x.png

1729092200118.png

daniel

Señor Meme Officer
Obowiązkowa wzmianka o TeslaMate od @mgapinski

Projekt fajny, ale chyba musiałby mieć błogosławieństwo od Tesli tak jak S3XY Buttons. Ostatnio Tesla otworzyła się na współpracę z zewnętrznymi twórcami, więc może się z tego coś ciekawego urodzić.
Tylko jakoś nie mogę się przekonać do wspierania projektów z Kickstartera. Czasem to jest vaporware i nic z tym nie możesz zrobić.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja nie mam szczęścia do wszelkiego crowfundingu, czy to na Kickstarter czy np na Indiegogo.
Każdy projekt, który wspierałem, zaliczał albo opóźnienie liczone w latach (np Pebble czy Larkbox) albo w ogóle padał (np Phoenix), więc wolę poczekać czy w ogóle to powstanie i będzie działać jak obiecano.

jgal

Posiadacz elektryka
Obowiązkowa wzmianka o TeslaMate od @mgapinski

Projekt fajny, ale chyba musiałby mieć błogosławieństwo od Tesli tak jak S3XY Buttons. Ostatnio Tesla otworzyła się na współpracę z zewnętrznymi twórcami, więc może się z tego coś ciekawego urodzić.
Tylko jakoś nie mogę się przekonać do wspierania projektów z Kickstartera. Czasem to jest vaporware i nic z tym nie możesz zrobić.
Czy s3xy buttons faktycznie mają błogosławieństwo Tesli? Bo powiem szczerze, że je użytkuję, ale z duszą na ramieniu

daniel

Señor Meme Officer
Czy s3xy buttons faktycznie mają błogosławieństwo Tesli? Bo powiem szczerze, że je użytkuję, ale z duszą na ramieniu
Wspominali coś o API od Tesli, więc zakładam, że mają to dogadane.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Ja bym nie zaryzykował bycia beta testerem takiego urządzenia. Poza tym kwestie prawne - brak homologacji. Jak potem będzie przy ewentualnym wypadku? Szczególnie poważniejszym, gdzie może się pojawić prokurator i biegli? Moim zdaniem niepotrzebne ryzyko w imię czego? Większego komfortu?
Mi wystarcza dobry uchwyt i mam wszystko czego potrzebuję.

Attachments

• IMG_20241017_092544.jpg
    IMG_20241017_092544.jpg
    569,1 KB · Liczba wyświetleń: 20

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak by to byla polowa ekranu to ok. Ale jak predkosc jest pewnie przekazywana albo odczyyywana po gps to zgadzam sie ze to moze byc niebezpieczne (brak homologacji). Choc brakuje mi apple play :(

daniel

Señor Meme Officer