TM3 Kolejna podwyżka w USA

nnnnn

Pionier e-mobilności
Przecież amerykanie mają worki pieniędzy z zapomóg, spójrz na to co się dzieje na spółkach giełdowych, kryzys był pretekstem do wydrukowania miliardów dolarów to i Tesla chce na tym zarobić. czymś musi uzasadnić swoją astronomiczną wycenę w porównaniu do reszty spółek automotiv.

Michal

Moderator
Przecież amerykanie mają worki pieniędzy z zapomóg, spójrz na to co się dzieje na spółkach giełdowych, kryzys był pretekstem do wydrukowania miliardów dolarów to i Tesla chce na tym zarobić. czymś musi uzasadnić swoją astronomiczną wycenę w porównaniu do reszty spółek automotiv.
Nie chce mi sie pisać od nowa więc odsyłam do wątku tutaj:

Podałem tam bardzo dużo danych i informacji o tym dlaczego wycena Tesli jest taka, jaka jest i będzie jeszcze wyższa.
Poczytaj i zastanów się dlaczego Tesla ma "astronomiczną" wycenę... Chętnie zobaczę też Twoje analizy pokazujące, że jest inaczej - analizy, a nie "Twoje zdanie"...

nnnnn

Pionier e-mobilności
Twoja analizy wciąż nie uzasadniają podwyżek cen aut:D

I ja nie pisze czy "astronomiczna"wycena Tesli jest już przewartościowana czy jest tzw "fair price" Na tle innych spółek jest przewartościowana i zyski nie uzasadniają ceny.

P.S.2 Zeby nie było, bardzo się cieszę z wartości akcji bo od kiedy tylko zacząłem się interesować Teslą czyli 2016 posiadam malutki pakiet akcji:D

Michal

Moderator
O tym też pisałem tutaj:

Te uzasadniają? ;)

nnnnn

Pionier e-mobilności
O tym też pisałem tutaj:

Te uzasadniają? ;)
Nie:(, może inaczej nie dla mnie:)

P.S. Dla mnie ceny rosną bo jest inflacja i popyt, Amerykanie naprawdę mają sporo kasy, mogą w sklepach kupować na kartki z zasiłku ale pod domem stoi nowe auto. (Przynajmniej takich sytuacji byłem wielokrotnie światkiem pracując w USA)

Michal

Moderator
Dlaczego nie - uzasadnisz? Podałem kupę danych pokazujących na przykładzie taniego auta z grupy VW jak rosną ceny. Możesz przeprowadzić takie samo badanie w podobnej grupie cenowej dla np. BMW3 i udowodnić mi, że się mylę...

Ps. Poczekaj no aż VW wywali Diessa - co się będzie wtedy działo z VW - :ROFLMAO: już się na niego zasadzają, więc długo nie posiedzi na stołku, a on jest ostatnią nadzieją Grupy VW - uczestnika kilku karteli mających na celu oszukiwanie na emisjach.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Według mnie porównanie Fabii do Tesli nie jest miarodajne.

A co do VW to jak wywalą Diessa to będzie ciekawy czas w VW.

Michal

Moderator
No to zapraszam do porównania do innego auta - chętnie poczytam. Dopóki piszesz sobie to co uważasz, bez danych, to dla mnie jest to mniej warte niż porównanie z fabią ;)