Zarek1988
Posiadacz elektryka
Haha. Za chwile odezwą się ci, którzy uważają że nie długość ma znaczenieTo co wszyscy rozpinają rozporki i zaczynamy porównywać długość? 😂
Haha. Za chwile odezwą się ci, którzy uważają że nie długość ma znaczenieTo co wszyscy rozpinają rozporki i zaczynamy porównywać długość? 😂
To w sumie to samo można by powiedzieć o samochodach spalinowych... Cecha podniesienia/ograniczenia mocy dla danego silnika nie jest zarezerwowana tylko dla silnika elektrycznego ;-)wujek elon podaje moc bo musi. jak ci elon zdalnie moc podniesie to co? lecisz wyrabiać nowe papiery? i po co moc w papierach? co to zmienia czy masz 5 koni więcej dla dokumentów?
A jednak jest podawana. Myślę, ze to bardziej dla naszej świadomości.To w sumie to samo można by powiedzieć o samochodach spalinowych... Cecha podniesienia/ograniczenia mocy dla danego silnika nie jest zarezerwowana tylko dla silnika elektrycznego ;-)
więc w dowodzie mam wpisane kreski. zadowolony?Ten temat założyłem żeby zaspokoić ciekawość ile kto ma wpisane w dowodach a nie żeby rozważać temat czy powinno być czy nie. A co jak w spalinowym podniesiesz moc? Albo jak dieselgate obniżą ci moc? Nie jest to wpisywane w dowód. Moc jest istotna w momencie rejestracji a nie po akcjach serwisowych. Przecież na obnizenie mocy wpływ ma mnóstwo czynników i chociażby zużycie silnika spalinowego.
Dobra, sprawdziłem jeszcze w karcie pojazdu - tam mam kreskę.
Natomiast w homologacji stoi tak:
(...)
Power plant
27 Maximum power
(27.1 - nie ma tego punktu?)
27.2 Maximum hourly output - 65kW
27.3 Maximum net power - 158kW (front), 203kW (rear)
27.4 Maximum 30min power - 65kW (front), 88kW (rear)
(...)
Ktoś może przełożyć na chłopski rozum?
Dlaczego się nie dodaje? Skąd masz takie info?no i właśnie o to chodzi. mocy silników elektrycznych się nie dodaje więc jaką wartość chciałbyś mieć w dowodzie? sam silnik elektryczny w aucie nie ma żadnej mocy, bo to zależy od tego ile energii w jednostce czasu może oddać bateria (im cieplejsza tym więcej a różnice są znaczne), minus straty na falowniku i reszcie elektroniki minus to co wyciągnie silnik. dlatego śmieszą mnie artykuły typu: nowy rocznik nissana leafa, zwiększono baterie oraz moc silnika. gówno prawda, zwiększono baterie, silnik jest ten sam ale dzięki baterii auto ma więcej mocy.
Nie spinaj się Danielu. Nie chcesz to nie musisz pisać. Zadałem pytanie dla wszystkich posiadaczy tesli. Mam Wrażenie, że o co się człowiek tutaj nie spyta to wiele osób zamiast odpowiedzieć na pytanie to szuka usprawiedliwień dlaczego jest tak a nie inaczej. Np.więc w dowodzie mam wpisane kreski. zadowolony?
no ale to ty mnie zaatakowałeś że skoro jest moc to trzeba ją podać a ja Ci próbowałem wyjaśnić że nie trzeba podawać, nie powinno się podawać i ja nie mam podane. mocy silników elektrycznych się nie dodaje bo tesla nigdy nie przekazuje 100% mocy na obie osie tylko tyle ile jest potrzebne. tesla model 3/y są autami tylno napędowymi, przedni napęd jest uruchamiany tylko w miarę potrzeby. mierzenie na hamowni nie ma dużego sensu bo większość hamowni jest przystosowana do mierzenia mocy aut spalinowych czyli w określonych obrotach. tesla największą moc ma przy ruszaniu ale jak nie wyczuwa ruchu to nie poda maksymalnej mocy bo myśli że to uślizg, wymaga to modyfikacji sprzętu i oprogramowania (stąd dostępny od jakiegoś czasu osobny tryb dyno mode)Nie spinaj się Danielu. Nie chcesz to nie musisz pisać. Zadałem pytanie dla wszystkich posiadaczy tesli. Mam Wrażenie, że o co się człowiek tutaj nie spyta to wiele osób zamiast odpowiedzieć na pytanie to szuka usprawiedliwień dlaczego jest tak a nie inaczej. Np.
Jaka jest moc auta? - a po co to wpisywać bo… (choć wszystkie inne auta mają moc wpisaną)
Dlaczego nie mogę zalogować się do Spotify na konto tesli skoro mam premium - odpowiedź:
Tutaj chciałbyś płacić przez rok nic, a później $10 za LTE, Netflix, Spotyfi i nie wiadomo co jeszcze? No weź
Myśl o tym tak, że płacisz tylko za LTE i to takie, że działa na całym świecie, a to chyba niewielka cena... Jedziesz do ES - masz nawigację mapy, spotify, netflix, to samo jak jedziesz do NO / CH / UK...
nie trzeba bronić tesli skoro jej nie atakuję, ja tylko pytam. A to zabronione podobno nie jest😉