TM3LR zamówiona 13.10.2021 - Dostawa w grudniu 2021

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
Dzień dobry wszystkim na forum.
Zamówiona - Tesla model 3 LR, biała.
Dostawa - grudzień 2021

zamawiał ktoś z forum w ostatnim czasie ?

Ile wcześniej powinienem być poinformowaniu o dokładniejszym odbiorze, ewentualnie dostać VIN ?

danielm

Pionier e-mobilności
Dzień dobry wszystkim na forum.
Zamówiona - Tesla model 3 LR, biała.
Dostawa - grudzień 2021

zamawiał ktoś z forum w ostatnim czasie ?

Ile wcześniej powinienem być poinformowaniu o dokładniejszym odbiorze, ewentualnie dostać VIN ?
to tesla, dostaniesz info na ostatnią chwilę a i tak im bliżej końca kwartału tym większa szansa że się to zmieni. dopiero jak auto jest na placu to data ma jakiś sens a wtedy kilka dni i odbiór.

Doktor

Posiadacz elektryka
Ja odebrałem w zeszłym kwartale, VIN dostałem dosyć szybko, pewnie dlatego, że brałem egzemplarz w tranzycie. Czasami ten VIN podobno jeszcze mogą zmienić w trakcie, już nie mówiąc o zmianie terminu dostawy, dopóki auta nie ma na placu. Jedyna pewna rzecz to dostawa do końca kwartału, w międzyczasie trzeba ogarnąć finansowanie (gotówka lub umowa z leasingiem) i po prostu czekać.

Michal

Moderator
Moje doświadczenia z odbiorem:
  • 21.07.2020 - złożyłem zamówienie (wtedy jeszcze nie było mowy o modelu 2021 z pompą ciepła)
  • 16.10.2020 - dostałem update na model 2021
  • 04.11.2020 - dostałem informację telefonicznie o nadchodzącym odbiorze i zacząłem załatwiać leasing
  • 23.11.2020 - udało mi się wyciągnąć od nich VIN
  • 15.12.2020 - odebrałem auto
Przy czym to były pierwsze odbiory w PL i do tego jeszcze dosłownie wtedy otwierali salon na Radzymińskiej, więc mieli straszny bałagan.

Moim zdaniem można liczyć, że dostaniesz info około 4-5 tygodnie przed odbiorem.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem TM3 w ciemno.
Teraz jest możliwość testu organoleptyczniego.
Warto spróbować.
Jednak z praktycznego podejścia na teraz to jednak Tesla.
Problem jest w infrastrukturze ładowania.

JareG

Pionier e-mobilności
(..)
Problem jest w infrastrukturze ładowania.
Kurde, problem z infrastrukturą to mają inni.. Tesla ma nieco mniejszy bo ma swoje SC 🤣

Pozdrawiam

ELuk

Pionier e-mobilności
👍
Jednak w Polsce to nadal problem.
Mam 17k km przejechane w TM3.
Na zachodzie od Polski, gdzie w ostatnich miesiącach zrobiłem prawie 8k km, to nie jest żaden problemem.
Zawsze miałem w zasięgu 50 km kilka SC.

W Polsce hmmmm...
Ostatnio byłem w Warszawie - podróż 1 dzień tam i spowrotem i pojechałem.....
ICE
Szybciej mimo potencjalnego Lućmierza, który mi Telsa planowała, ale coraz bardziej jest obciążony i odpuściłem.... ,😔
Tesla była premium, przez SC,
Jak nie poprawią infrastruktury ładowania to w EU zginą