TM3P 2024 18 cali

eimi

Pionier e-mobilności
Tak jest chroniony rant na Hankook Flexclimate Ion IL01 235/45 na fabrycznej feldze aero 18".
Pierwsze 30km zrobiłem, są bardzo ciche, mają piankę w środku. Jakbym zmieniał na TM3P to właśnie w takie 18" bym szedł tylko customowe felgi bo fabryczne aero nie wejdą.
1721040299440.png

chris89

Posiadacz elektryka
Tak jest chroniony rant na Hankook Flexclimate Ion IL01 235/45 na fabrycznej feldze aero 18".
Pierwsze 30km zrobiłem, są bardzo ciche, mają piankę w środku. Jakbym zmieniał na TM3P to właśnie w takie 18" bym szedł tylko customowe felgi bo fabryczne aero nie wejdą.
View attachment 19222
Rant rantem, sama wysokość większa sporo daje jeśli chodzi o komfort i w sumie krawężniki również, węższy tył, przeznaczenie opon. Bo waga to raczej ta sama. Warp bardzo lekki. Ja obleciałem na tamtym forum z 10 tematów i bardzo chwalą te Hankooki i ogólnie zmianę na 18. Tyle, że nie chciałbym tych ev01 gdzieś z nie wiadomo skąd w ciemno ściągać.

krzyss

Pionier e-mobilności
Podobno problem jest z tylnymi hamulcami w Perf zeby zalozyc 18”
Moze da sie wsadzic tylne zaciski z LR i wejda oryginalne 18”.
Ogolnie jedyny problem jaki widze to homologacja, niby u nas tego nikt nie sprawdza, ale przy AC ubezpieczyciel ewentualnie moze sie doczepic…

autorus

Posiadacz elektryka
Ja czekam az ktos wsadzi 18 ,zrobi fotki i przetestuje. Inaczej to gdybanie. Fascynuǰace ale gdybanie.
Niedlugo bede w warsztacie wiec na pewno sie dopytam co i jak.

chris89

Posiadacz elektryka
A czy chociaż ktoś powie czy Photon 18 może sprawdzić na Perf i powiedzieć ile ważą? Ponoć ten nowy model jest inny niż starszy Aero, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy ktoś próbował na Performance wrzucić. Jestem z Lubina więc jak ktoś ma blisko to mogę podjechać.

Na bank pasują do 2024 TM3P te TS5 bo ten gość co się udziela w tym temacie ma je na nowej Perf, ale one nie są Aero.