TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
W tranzakcjach wiązanych bywa różnie. Ostatnio opierdzieliliśmy lokal i przedsiębiorstwo. Suma obu była ustalona przez obie strony. Dwa akty notarialne Natomiast gdyby to miało iść oddzielnie do dwóch kontrahentów było by inaczej.
Tu wychodzi że ten dodatkowy silnik i znaczek (lub napis) i brak siedzenia, carbonik a do tego ukradzione ułamki ki sekund do setki, sporo kosztują

Doktor

Posiadacz elektryka
Jedyne ciche opony 69dB to Michelin Alpin 5 SUV, Nokiany trochę tańsze, ale 73dB. Mam inny problem. Ciężko znaleźć wulkanizację pracującą w soboty, do której wyślę te opony. Te współpracujące z serwisem oponowym w pobliżu Tesli są zamknięte. Albo z innej strony kupić drozej, albo jechać na drugi koniec Warszawy albo inaczej kombinować.

Michal

Moderator
Czy z tego podziału kwot można wywnioskować ze zwykly X będzie dało się dostac poniżej 400k? :)
Zwykły może i tak ale go nie ma, a będzie dopłata za LR. Tak jest przy zakupie TM3 podstawowa cena z TM3 i dopłata za LR.

Last edited:

Doktor

Posiadacz elektryka
Jak macie vin to https://www.hoeghautoliners.com/my-cargo
Auta będą dopiero 2.12 ale w porcie

View attachment 7528
Rzeczywiście, moja Tesla płynie tym samym statkiem. Czyli pewnie najszybciej 3-4 grudnia w Polsce plus 2 tygodnie na zwolnienie z akcyzy? Czyli raczej prezent zaraz przed świetami?

EDIT: Coś pomieszałem, jest tydzień na zwolnienie z akcyzy. Czyli najszybciej powiedzmy 10 grudnia, realnie pewnie 12-16 grudnia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Istnieje jeszcze jedna niemiła możliwość, czyli zmiana vinu. Ten to jest do wygenerowania dokumentu, aby opłacić samochód, zwany tym "miękkim" vinem. Termin jak widać jest terminem też technicznym.
Potem pojawi się na stronie konta i w aplikacji VIN właściwy może być ten sam i termin bardziej precyzyjny w dniach od - do.
I na koniec dzień i godzina.
Są przypadki, że sprawa się rypła na każdym z tych etapów, nie zawsze z winy Tesli czy ludzi. Czasem jest uszkodzenie lub coś w dokumentach?

krzyss

Pionier e-mobilności
Rzeczywiście, moja Tesla płynie tym samym statkiem. Czyli pewnie najszybciej 3-4 grudnia w Polsce plus 2 tygodnie na zwolnienie z akcyzy? Czyli raczej prezent zaraz przed świetami?

EDIT: Coś pomieszałem, jest tydzień na zwolnienie z akcyzy. Czyli najszybciej powiedzmy 10 grudnia, realnie pewnie 12-16 grudnia.
Oni teraz daja oswiadczenie ze maja zaswiadczenie o zwolnieniu.. i na tej podstawie rejestrujesz, a wlasciwy dokument dostajesz potem i przedkladasz go w urzedzie przy odbiorze twardego dowodu..

Bronek

Pionier e-mobilności
Wypłynął z Jacksonwille Płynie do Baltimore a potem do Belgii

Screenshot_20221118-212840_Brave_copy_1024x768.jpg

Attachments

• Screenshot_20221118-212943_Brave_copy_1024x768.jpg
    Screenshot_20221118-212943_Brave_copy_1024x768.jpg
    159,4 KB · Liczba wyświetleń: 4

Bronek

Pionier e-mobilności
Chcą mi przysłać dokumenty do rejestracji
A po drugie miły polski akcent, bo statek jest wyprodukowany w Gdyni