TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Sam poprzedniomnie ale było sporo takich opisanych przypadków.
A gdybym chciał teraz to też lipa

Poniżej cytat z maila ze mają kłopoty z dystrybucją. Ub tydzień

Przeczytaj o kołach fragment maila z przed kilku dni, gdzie rozważaliśmy zakup zimowych kół i spytaliśmy
Fragment odpowiedzi Pani Jowity z naszej Tesli

Jeśli chodzi o opony zimowe- to może Pani zamówić po prostu przez kogoś innego- ponieważ u nas w serwise sa obecnie spore braki magazynowe pod wzgledem opon - i te zamówione opony wysłać prosto do nas (najważniejsze, żeby te opony zostały opisane numerem VIN samochodu) i wtedy seriws zmieniłby te opony z letnich na zimowe.

Potrzebujemy tylko informacji z Pani strony, jeśli takie opony zostałyby wysłane.

Jeśli chodzi o odbiór samochodu-- otrzymaliśmy dziś informacje od centrali, iż auto jest już w porcie, tylko ze względu na problemy logistyczne- na obecna chwile wskakuje termin przyjazdu auta do Polski to- 14 grudnia.

Nasza centrala chce wszystkie samochody koniecznie wydać do Świąt- to jest konieczność.

Last edited:

Sporting

Zadomawiam się
Sam poprzedniomnie ale było sporo takich opisanych przypadków.
A gdybym chciał teraz to też lipa

Poniżej cytat z maila ze mają kłopoty z dystrybucją. Ub tydzień

Przeczytaj o kołach fragment maila z przed kilku dni, gdzie rozważaliśmy zakup zimowych kół i spytaliśmy
Fragment odpowiedzi Pani Jowity z naszej Tesli
Przecież ja pisze o kołach z oponami zamawianymi wraz z samochodem a ty o oponach dokupowanych osobno.

I obecnie taka opcja jest w M3 i MY i mam nadzieję, że taka opcja będzie w przyszłości w MX i MS

Z pewnością z takiej opcji przy zakupie MS bym skorzystał, bo mam zasadę, że używam zawsze zastawu koła+opony letnie i drugi zestaw koła+opony zimowe.

Letnie większy rozmiar felgi a zimowe mniejszy dla lepszego komfortu jazdy.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak osobno? Mój X Plaid stoi w Ząbkach i czeka. A o zimówki pytalem wcześniej, to powiedziano że będzie można jak będą dostawy

Właśnie o zakup zimówek razem z nowym autem pisaliśmy do Tesli i to jest ich odpowiedź. Bo niby można było?
Zamawianie S i X do EU wyskoczyło jak Filip z konopi, tak było kiedyś np z hakami, pisali ze będzie można potem je domòwić przy odbiorze dopisać i wychodziła kicha.
Także nawet jak zamówisz razem z autem, klikniesz bo masz na stronie taką opcje przy pierwszym zamawianiu, czy potem dodasz lub na końcu zamówisz, to nigdy nie będziesz miał 100% gwarancji że otrzymasz razem z autem. Myślę że to się zmieni, bo pomału z partyzantki jaka była na początku w dostawach, upodabnia się ten proces do starego i znanego nam z innych marek.

Last edited:

Doktor

Posiadacz elektryka
Tak miałem z TM3, miał być hak zamówiony przeze mnie mailem, a nie było. W sumie dobrze, bo raz go przez cały rok potrzebowałem, to pożyczyłem samochód od ojca i problem z głowy, a dopłacić nie musiałem, ani Tesli, ani ojcu :)

Z tymi ekranami to chyba różnie, jak ze znaczkami Plaid - dają losowo, co mają.