TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Sprawdzajcie w aplikacji terminy!
Wczoraj o godzinie ok 13.00 telefon z Tesli ze zapraszają na 100% na 16 Pt 13.00 bo to optymalnie dla nich. W aplikacji też zaraz pojawił się ten termin.

Dzisiaj sprawdzam rano i jest jw. Załatwiam bilety, opłacam 600 zł, załatwiam opiekę w domu nad psem i kotami, opłacam hotel bo jedziemy z przerwą ok 500zł bez możliwości odwołania.

Około 15,30 idę do kibla z telefonem i ponieważ auto się ładuje to chce sprawdzić ile bo zaraz mam wyjazd po żonę.
Przypadkowo sprawdzam datę odbioru i jest SOBOTA czyli dzień później. ZMIENILI BEZ Powiadomienia.
Dzwonię czekam z 10 minut słucham dobrych rad zgłasza się centrum i miły Pan po, polsku z acentem wysłuchawszy mych podniesionym głosem pretensji, każe czekać bo połączy mnie z Ząbkami.
Pl i8lku minutach Miła Pani zdziwiona sprawdza i faktycznie jest zmiana. Na mój stanowczy wniosek wyrażony paszczą zmieniamy ponownie na piątek ale nie na 13 a 15.

Takze sprawdzajcie co chwila, bo to Kraj Węgla i Stali, wódy i konwalii

Last edited:

Robmal

Posiadacz elektryka
Bronek jakbym cofnął się w historii rok do tylu …

Tesla Wwa łudzę się, że może ktoś to u Was przeczyta.

Najpierw przez tydzień z Wami walczyłem o dosłanie dokumentów by dokonać rejestracji auta i jego odbioru zgodnie z ustaleniami.
Dziś udało mi się nie bez problemów zarejestrować samochód i obligatoryjnie opłacić ubezpieczenie.
Poinformowałem Was mailowo (co chyba było błędem), że zgodnie z ustaleniami i terminem jutro mam odbiór.
Po 30 min otrzymałem takie coś "

niestety nie mogę potwierdzić jutrzejszego odbioru, ponieważ auto nie jest jeszcze przygotowane przez serwis. Z informacji od serwisu dostałam informację, że bezpiecznym terminem będzie przyszły piątek tj. 17.12 - czy ta data Panu odpowiada?"

Rozumiecie, że ludzie pracują, mają zaplanowane urlopy na odbiór, opłacone bilety itd.”

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ta pierwsza data i godzina która się pojawia w aplikacji to system sam wstawia bez uzgodnienia z ludzikami. Najlepiej zadzwonić, poczekać 15 czy tam 30 minut na połączenie i ustalić termin uwzględniający ludzki czynnik i zaraz po rozmowie sprawdzić czy się zaktualizował na poprawny na stronie.

Jak przyjedziecie to i tak każą czekać z 20 minut jak zmyją śnieg, deszcz czy inny brud z auta

Doktor

Posiadacz elektryka
Odebrane. 2 godziny czekania. Auto super. Lakier tragedia. Bierzcie mocne latarki ze sobą, bo nawet świecąc telefonem nie wszystko wyłapałem. Więcej wrażeń opiszę, jak się ogarnę, bo o 8 dziś wyszedłem z domu, jest 19, ja ledwo opony zmieniłem na zimowe a jeszcze prawie 400km do domu i auto ma poniżej 60% baterii.
PS wizualizacja w apce się nie zgadza, chyba pokazuje TM3

Attachments

• F11CC04F-FE73-41DE-967D-262C41241909.png
    F11CC04F-FE73-41DE-967D-262C41241909.png
    1 MB · Liczba wyświetleń: 38

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ta pierwsza data i godzina która się pojawia w aplikacji to system sam wstawia bez uzgodnienia z ludzikami. Najlepiej zadzwonić, poczekać 15 czy tam 30 minut na połączenie i ustalić termin uwzględniający ludzki czynnik i zaraz po rozmowie sprawdzić czy się zaktualizował na poprawny na stronie.
Przeczytaj jeszcze raz - Bronek na początku napisał o telefonie z Tesli. Więc żenua do kwadratu.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy poprawili kwestię drzwi i niszczenia uszczelek - w starym modelu to słabo było z tym.

pluto

Pionier e-mobilności
Odebrane. 2 godziny czekania. Auto super. Lakier tragedia. Bierzcie mocne latarki ze sobą, bo nawet świecąc telefonem nie wszystko wyłapałem. Więcej wrażeń opiszę, jak się ogarnę, bo o 8 dziś wyszedłem z domu, jest 19, ja ledwo opony zmieniłem na zimowe a jeszcze prawie 400km do domu i auto ma poniżej 60% baterii.
To na pewno nie TM3 - model X jak się patrzy
Gratulacje i szerokości (y)

kretilla

Fachowiec
Najlepiej prosto z salonu do detailingu. PPF na przód i doprowadzenie reszty do porządku. Zrobiłem tak ze swoją TM3 i jestem bardzo zadowolony.
(Wydali mi w salonie nieumytą - i bardzo dobrze go bo obstawiam, że to ich mycie załatwiło Ci lakier)

Gratulacje! Piękny samochód!