TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Ta pierwsza data i godzina która się pojawia w aplikacji to system sam wstawia bez uzgodnienia z ludzikami. Najlepiej zadzwonić, poczekać 15 czy tam 30 minut na połączenie i ustalić termin uwzględniający ludzki czynnik i zaraz po rozmowie sprawdzić czy się zaktualizował na poprawny na stronie.

Jak przyjedziecie to i tak każą czekać z 20 minut jak zmyją śnieg, deszcz czy inny brud z auta
U mnie data i godzina ustalona ta pierwotna 16tego o 13.00 to "na gebę" nie z automatu z 100% zapewnieniem że ostateczna a co lepsze że im idealnie pasująca i na ich sugestie Itp...Dopiero jak powiedziałem że mogą sobie to auto zabrać lub mi zwrócą mi koszty, to..... jutro o, 15tej

Doktor

Posiadacz elektryka
Ok, mam przerwę na ładowanie, to napiszę na spokojnie.
Jak mam nową oklejać, skoro tam są fabryczne odpryski do poprawy? Zaraz bym musiał jeszcze raz oklejać :)
Jestem fanbojem Tesli, prawie wypadłem z fotela górą przez oparcie podczas przyspieszenia, auto robi wrażenie, parkowanie i ronda to nie problem, kierunkowskaz na rondzie to lekki zonk, ale to chyba się ogarnie.
Natomiast lakier to jest śmiech na sali i cudów nie oczekiwałem, ale boję się mocniej przyglądać, bo jeszcze znowu coś znajdę :)
BTW obiecali serwis w 2023 w Gdańsku i Katowicach. Nie pamietam, czy wymienił jakąś inną lokalizację. Zmęczony i zdenerwowany byłem tym całym odbiorem ;)

BTW super wrażenie siedząc w 2 rzędzie, jak się cofnie fotele. Mnóstwo miejsca, a brak środkowego miejsca daje odczucia, jakbym siedział w salonie w fotelu.
Ekran z tylu z małymi ramkami. Znaczek Plaid na pokrywie bagażnika.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja tym razem odpuszczam. W Trójce zrobiłem ceramikę teraz mi się nie chce. Zobaczymy jutro jak na białej. Tylko my nie bardzo jesteśmy wybredni.... No chyba że będzie okropnie. Auto wstyd ale mam lekko zawsze.....powiedzmy delikatnie przykurzone
Ja już Yoke jestem oblatany jeśli chodzi o kształt. Wajhy przeszkadzają, to przyciski ogarnę.
Ile Ci pali m/w??

PS mieliśmy spać w Ciechocinku ale z racji że będzie opźnienie w odbiorze to ładujemy śpimy jutro w Lucimierzu i rano powrót. Nie lubię nocą

lookash_c

Pionier e-mobilności
Przy okazji - czy w modelach wyposażonych fabrycznie w yoke jest zmienne przełożenie układu kierowniczego, czy zrobili na rympał tylko wizualny gadżet?

kiljan

Zadomawiam się
Ok, mam przerwę na ładowanie, to napiszę na spokojnie.
Jak mam nową oklejać, skoro tam są fabryczne odpryski do poprawy? Zaraz bym musiał jeszcze raz oklejać :)
Jestem fanbojem Tesli, prawie wypadłem z fotela górą przez oparcie podczas przyspieszenia, auto robi wrażenie, parkowanie i ronda to nie problem, kierunkowskaz na rondzie to lekki zonk, ale to chyba się ogarnie.
Natomiast lakier to jest śmiech na sali i cudów nie oczekiwałem, ale boję się mocniej przyglądać, bo jeszcze znowu coś znajdę :)
BTW obiecali serwis w 2023 w Gdańsku i Katowicach. Nie pamietam, czy wymienił jakąś inną lokalizację. Zmęczony i zdenerwowany byłem tym całym odbiorem ;)

BTW super wrażenie siedząc w 2 rzędzie, jak się cofnie fotele. Mnóstwo miejsca, a brak środkowego miejsca daje odczucia, jakbym siedział w salonie w fotelu.
Ekran z tylu z małymi ramkami. Znaczek Plaid na pokrywie bagażnika.
Gzie miałeś odpryski? Sami Ci pokazali ? czy Ty zobaczyłeś? i co oni na to?

Doktor

Posiadacz elektryka
Brak zmiennego przełożenia, natomiast jak pisałem, zero problemów z kręceniem, trzymam lewą w jednym miejscu i kręcę w jedną lub w drugą, żadna filozofia.
Odpryski były w losowych miejscach, głównie na przednich nadkolach. W zasadzie gdyby nie to, że odbieram auto za ponad pół bańki, to może bym nawet nie zauważył. Naprawdę, miały po 1mm, niektóre nawet chyba mniejsze. Jednak odbierając takie auto oczekiwania są. W zasadzie to nie przeszkadza, co najwyżej jest obawa, że skoro tak się zaczyna, to co będzie dalej ;) jedynie ewidentna ryska na krawędzi klapy bagażnika, ale też w sumie nie tak widoczna, jednak pod paznokciem czuć rysę.

Pani Jowity nie poznałem. Wydawał jakiś Pan, który sam nie wiele wiedział na temat nowego X.
W ogóle przed odbiorem mówili, że auto idzie na myjnię, a 1:30h później przyjechało brudne :D tzn. plamy na karoserii, obłapane strasznie uchwyty drzwi itd. Dramat. Suchą szmatą bym lepiej wytarł w tyle czasu.
Połowa czasu wydawania auta do wjazd do środka. Jadą 1-2km/h i wjeżdżają na 5 razy.
Zużycie przy 125km/h i -4C to 28kWh/100km. Myślałem, że będzie lepiej, a może za dużo bym chciał? Akceptowanie dla mnie.

Ogólne odczucia mam takie, że TM3 „robiłem trasę”, a w TMX „jadę na wycieczkę”. Wygłuszenie, komfort robią swoje. Wolant stworzony do autopilota. W zasadzie jakiekolwiek położenie ręki na wolancie powoduje, że autopilot nie woła o uwagę.
Trochę przekombinowali, że na wolancie wszystko jest przyciskami haptycznymi, a symbol tempomatu nie jest przyciskiem, tylko zwykłym symbolem świecącym, a tempomat i AP wlacza się… wciśnięciem prawej rolki. Dziwna zmiana. Do przyzwyczajenia.