TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
W czepku... raczej w czopku.

I zaraz nasuwa mi się powiedzonko, że nie każdy kto cie wyciągnie z gó..na jest twoim przyjacielem. O tym się przekonał wróbelek , który wpadł w krowi placek, a lis go z niego wyciągnął i zjadł.
Nie wiem dlaczego tak skojarzyłem? Może że to w czopku urodzenie tworzy kupę kłopotów?
Byłem zadowolony z Tm3 i jeszcze się nią nie nacieszyłem do końca a teraz mam problem... z wycieraczką.. Itp

Wnętrze?
Jasne nowoczesne i nie ma formy luksusu a nowoczesnosci. Pasuje do astronautów i ich skafandrów z Space X to taka kabina tego statku
To jak meble z lat 60tych proste i eleganckie. To IKEA, ale w tym dobrym sensie, prostoty funkcjonalności i i ergonomii.
Chyba czarne tego tak nie odda jak jasne?
Coś tam było pobrudzone i facet wyczyścił, nie zauważyliśmy jeszcze wad. Ja szczery chłop to jak znajdę zaraz powiem z tym, ale nie mam wygórowanych wymagań.
Nie jest to RR, nie jest to standard nawet Merca C czy E, to inna filozofia.
Tapicerka biała się uwali jak nic. Wnętrze w całosci pasuje do tych skrzydeł a wer 6 miejscowa szczególnie. Jest odjechana z tym przejściem jak w pociągu.

Jest homelink!

Last edited:

rav

Posiadacz elektryka
Serio nawet nie mercedes C? Kumpel ma Glc i we wnętrzu plastik. Generalnie nie robi wrażenia

Doktor

Posiadacz elektryka
Ja jeździłem przed Teslą Skodą Fabią z 2003 roku, ale generalnie jak oglądałem na YouTube, jak wszystko się rusza i prawie odpada to nic z tych rzeczy. Wszystko w środku równe, proste, na miejscu. Wszystko raczej przyjemne w dotyku, chociaż na codzień będę dotykać tylko kierownicę i ekran, a nie gnieść wszystkie elementy dookoła.

Bronek

Pionier e-mobilności
O podejście mi chodzi. Z tym Mercem C to może nie doszacowałem czy przeszacowałem
To jest tak, jak kiedyś Citroen zrobił z DS. Dziwolog był a niesamowity.
Złamanie nawyków i zasad, dlatego tyle komentarzy dotyczacych takich baboli jak te np moje progi. Dwa punkty, a przesłaniają wszystko. A gdy to nie wystarczy do obrazu , to Musk jest jak nssz Tusk, winny , technologia produkcji to jak pola kokainy, praca w Tesli to gułag. Itd
Tesla jest tak inna, tak dobra i tak fascynująca w każdym swoim modelu , że co raz częściej tylko zostają precedensy aby ją zdeprecjonować. Nie jest idealna ale te oczywiste niedoskonałości są po ijane gdyż są marginalne.
Podoba mi się podejście Amerykanów do samochodów ale też np Greków nie demonizują ich
Własnie kolega się dowiedział że odebrałem tego cudaka i napisał mi że te auta są nieekologiczne bo Szwajcarzy co tam w tym aspekcie stwierdzili? Coś tam? I tyle wystarczy, bo więcej nie wie

Last edited:

Robmal

Posiadacz elektryka
Bronek jak odbierasz haptyke na kierownicy. Czy jest to problem przy np. włączaniu kierunku, świateł? czy zawartość dużego ekranu jest inna niż w TM3?
Mozesz coś napisać o komforcie zawieszenia i wyciszeniu wnętrza. Wszyscy piszą o tych progach ale moim zdaniem to tylko estetyka. Auto jest Super.

JareG

Pionier e-mobilności
1 . Z czego jest ten próg? To wygląda na do dupy szplachel/uszczelniacz pod lakierem..
Najczęściej z jakiejśtam stali :) Ale jak jest w Tesli, nie wiem
Spisano będzie poprawka.
(...)
Zawsze coś za coś i inaczej. Przywyknę
Porównałbym z innym X, tak żeby mieć wiedzę z którą uderzę do ASO.
W moim starusieńkim (AD 2004) Viano to łączenie progów wygląda tak:
Viano-progi1_(1024_x_768).jpg
..ubrudzone, ale jak to wytrzeć to wygląda tak, jak łączenie na górze:
Viano-progi2_(1024_x_768).jpg
.. po prostu solidny, w miarę równy spaw, żadna filozofia.

Pozdrawiam