TMY akcesoria - must have

miksell

Posiadacz elektryka
Za kilka dni odbieram TMY. Jakie akcesoria polecacie by od razu kupić?

myślę o:
- śrubach zabezpieczających
- tacki konsoli

Coś jeszcze jest warte zakupu/doposażenia?

Gandalf

Pionier e-mobilności
Teslowy Wall connector z frontem w kolorze auta.

Gadżety tak bardzo zależą od indywidualnych preferencji, że trudno doradzać.
Zamiast śrub zabezpieczających brał bym ubezpieczenie.
Tacka konsoli - nie wiem, ja nie mam.
Będąc przyzwyczajony do Xa brałem "samochodzik", czyli KeyFob, który jednak dla nie-X-ów jest trochę bardziej upośledzony bo nie otworzę nim falcon doors etc ;-)
Mam też klapki aero zamiast kołpaków, ale w sumie nie używam za często.
Mam osłonę przed słońcem, ale nie tą Teslową tylko tańszą (i IMHO lepszą) od Temai (obecnie Vion), zerknij sobie w ten wątek, bo w sumie temat akcesoriów podobny między wszystkimi modelami, a przy okazji masz tam linki ref + kupon:
Ale chyba bardziej odradzam niż polecam.
Tzn, fajnie, fanie, gadżety spoko, ale najpierw poużywaj as-is, a dopiero potem się na coś decyduj. Samochód szybki, ale nie ucieknie. Zaoszczędzone na niekupowaniu pieniądze można wydać na podróże :)

Michal

Moderator
  • Ja mam w zasadzie tylko:
    • dywaniki gumowe
    • jedną tackę do konsoli.
  • W starszym aucie dawali mały pendrive, wiec dokupiłem też większy ale teraz to już nie problem.
  • Można też podciągnąć pod akcesorium - przenośna ładowarka UMC gen 1 - ta wersja trójfazowa. Plus do tego jedna przejściówka z siły 32A na siłę 16A. Ale jak ja kupowałem auto, to było 450 publicznych punktów ładowania (200 z mocą >=50kW), a teraz jest ich 3600 (1000 z mocą >=50kW), więc trzeba było sobie jakoś radzić ;) Do tego używałem jej w domu w zasadzie przez 2 lata do ładowania na co dzień.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem:
- ładowarkę Feyree 11KW (za 748 zł, nie kupiłbym za obecne 1100)
- dysk SSD do sentry / rejestratora
- WC gen 3 (ten będzie na stale w domu, ładowarka Feyree jest na wizyty u teściów itp okazje)
- dywaniki z Eva

I tyle (kół zimowych nie liczę, bo to raczej nie gadżet). Śrub nie biorę, bo więcej z tym zachodu niż zysku.

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
- pojemniki z przykrywkami na dziury w bagażniku
- dywaniki eva (do bagażnika nie polecam bo się strasznie wszystko ślizga)
- uchwyt na yanosika gtr na stałe
- oklejenie kierownicy i schowka na konsoli alcantarą
- wallbox tesli w garażu i w firmie
- jeśli masz LR to pomyśl o dedykowanym spoilerze - tył wygląda zdecydowanie lepiej
Reszta kwestia gustu / zapotrzebowania / nadmiaru kasy :)

orodil0

Nowy na Forum
Szukam jakiegoś USB hubu do schowka (najlepiej mix USB A i USB C), macie może coś do polecenia? Przejrzałem Amazon i często te huby działają po kilka tygodni i coś się sypie. Chętnie dowiem się czy macie coś do polecenia? DziękI!

pawlaczynski

Fachowiec
Tacki oryginalne Tesli - jeden powędrował do trójki, drugi do przedniej wnęki Y.
Dywaniki zimowe - najpopularniejsze z alledrogo. Takie same od 2 lat w tm3 więc sprawdzone i dają radę.
Mata do bagażnika - również z alle
Maskownice śrub do drzwi - https://pl.aliexpress.com/item/1005...t_main.17.7ed21c24Jguxgn&gatewayAdapt=glo2pol
Listwy zamiast drewna - https://pl.aliexpress.com/item/1005...il_item.4.562e43ceQryXiw&gatewayAdapt=glo2pol
Maskownica do bagażnika - https://pl.aliexpress.com/item/1005...t_main.10.7ed21c24Jguxgn&gatewayAdapt=glo2pol

Mati87

Nowy na Forum
Hej,
W tym tygodniu dostałem fajne akcesorium SEXY KNOB wkrótce będę montował i dam znać czy to warte zainteresowania jest…IMG_3908.jpeg

Attachments

• IMG_3907.jpeg
    IMG_3907.jpeg
    2,6 MB · Liczba wyświetleń: 28