TMY RWD Sentry Mode brak powiadomień.

jezrdnag

Zadomawiam się
Czy dzięki temu możesz mieć uruchomione równocześnie sentry mode i zabezpieczenie przed przegrzaniem kabiny?
Tak. Mogę.
Płynąłem promem cztery razy i alarm nigdy się nie uruchomił, jak wcześniej w innych samochodach. Nie mam żadnych dodatkowych ustawień poza suwakiem który nie reaguje.

Attachments

• 20230903_121552.jpg
    20230903_121552.jpg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 9

elektryk

Pionier e-mobilności
Tak. Mogę.
Płynąłem promem cztery razy i alarm nigdy się nie uruchomił, jak wcześniej w innych samochodach. Nie mam żadnych dodatkowych ustawień poza suwakiem który nie reaguje.
A to przypadkiem nie były jakieś false positive z tym płynięciem promem? Bo to chyba źle że się uaktywnił alarm na promie. W BMW trochę "pływałem" i to wiele godzin spędził na pokładzie i nigdy mi się alarm nie włączył.

Jacek81

Zadomawiam się
Pytanko przy okazji, czy jak są uchylone szyby w ramach funkcji klimatyzacja (niewielkie uchylenie), to czy jeżeli zacznie padać deszcz to Tesla zamknie okna ?

ciastek

Pionier e-mobilności
Nie mam żadnych dodatkowych ustawień poza suwakiem który nie reaguje.
Czyli nie masz czujników odpowiadających za funkcję tilt/intrusion.
By suwak „alarm” dał się zmienić, musisz wyłączyć sentry mode lub opcję włączania sentry mode po zamknięciu.

jezrdnag

Zadomawiam się
A to przypadkiem nie były jakieś false positive z tym płynięciem promem? Bo to chyba źle że się uaktywnił alarm na promie. W BMW trochę "pływałem" i to wiele godzin spędził na pokładzie i nigdy mi się alarm nie włączył.
Tak, uaktywniał się alarm od przechyłu, tzw. zabezpieczenie przed odholowaniem. Można było to dezaktywować np. w czasie przeprawy promowej. Moja tesla tego nie ma. Można ją załadować na lawetę i spokojnie odjechać.

jezrdnag

Zadomawiam się
Czyli nie masz czujników odpowiadających za funkcję tilt/intrusion.
By suwak „alarm” dał się zmienić, musisz wyłączyć sentry mode lub opcję włączania sentry mode po zamknięciu.
Jest wyłączony. Jakieś inne pomysły?

Attachments

• 20230903_163217.jpg
    20230903_163217.jpg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 13
  • 20230903_163240.jpg
    20230903_163240.jpg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 13