TMY sama wlacza nawiewy w kabinie gdy jest zamknięta

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Nie jest to przypadłość Tesli, mój spaliniak też coś zmniena z wentylacją po kilkudziesięciu minutach od wyłączenia zapłonu. Albo coś otwiera/zamyka z wlotów powietrza. Nie interesowałem się zbytnio.
Ojciec stwierdził, że moje auto żyje swoim życiem i bzyczy czasem.

zibizz1

Pionier e-mobilności
W Tesli jest suszenie klimatyzacji, po zaparkowaniu wentylatory chodzą aby tam nie rozwijał się grzyb, dlatego w modelach z większym filtrem wystarczy go wymieniać raz na 3 lata. Podczas tego też ciepło może być wymieniane z baterią. Zimą ciepło z kabiny jest wrzucane do baterii.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ale co 3 lata to te kilka filtrów pod maską wymieniacie (Y) czy te w środku kilka - częściej?
Kabinowy ( w środku ) 2 lata, ten pod maską HEPA 3 lata. Jeszcze nie wymieniałem bo nie ma 2 lat

Hermes

Posiadacz elektryka
Ale pod maską jest nie tylko HEPA, tylko węglowe również - tak jak węglowe w środku.
Trochę dziwne, że filtry jakby drugiej kolejności wymieniać częściej, niż te do których w pierwszej kolejności wpada powietrze.
A są zamienniki czy tylko oryginały i czy ktoś kupował, jak to koszt kompletu?

Ratt

Posiadacz elektryka
Ale pod maską jest nie tylko HEPA, tylko węglowe również - tak jak węglowe w środku.
Trochę dziwne, że filtry jakby drugiej kolejności wymieniać częściej, niż te do których w pierwszej kolejności wpada powietrze.
A są zamienniki czy tylko oryginały i czy ktoś kupował, jak to koszt kompletu?
Są zamienniki. Tu masz odpowiedzi: