Toyota będzie musiała wymienić 102000 silników V6

daniel

Señor Meme Officer

Jak podała wówczas Toyota, w silnikach tych mogą znajdować się zanieczyszczenia powstałe w wyniku obróbki mechanicznej, co może powodować stukanie silnika, jego nierówną pracę lub brak możliwości uruchomienia i kontynuowania pracy silnika.

carinus

Fachowiec
Na biednego nie trafiło, ale szacun za podejście do rozwiązania problemu. Przypomina się akcja z rozrządem łańcuchowym VW z gównolitu. Wina użytkownika że jeździł i rozciągał łańcuch, niszczył kółka i wycierał ślizgi.

ztsgusz

Pionier e-mobilności
Warto też porównać podejście Toyoty do podejścia koncernu Stellantis w przypadku problemów z silnikiem:

6a8

Posiadacz elektryka
Dobre nie potrzebuje reklamy.
A ciągle słyszę ( już się zaczyna odzywać odruch wymiotny ) "nowa c-hr .... ". Jaka ona nowa, już chyba zaczyna być jak wino ( im starsze tym podobno lepsze ) :)

carinus

Fachowiec
Ja nie widziałem takiej reklamy. Ja nie oglądam telewizji i nie mam przez to odruchów wymiotnych. Rozumiem że reklamują coś, co dopiero wchodzi na rynek?

6a8

Posiadacz elektryka
Ja nie widziałem takiej reklamy. Ja nie oglądam telewizji i nie mam przez to odruchów wymiotnych. Rozumiem że
To masz komfort :)
c-hr, wyszła w 2016, w 2023 - był lifting, z którejkolwiek strony by na to nie popatrzyć to nazywanie tego nowością jest przesadą. Ale oni inaczej widzą świat ( samoładujące ... ), i nadal reklamują wg swoich wizji.

carinus

Fachowiec
To marka globalna i widząc całość jej produkcji, a porównując to z ilością modeli na rynku europejskim, to bym pewnie też się wku...ł widząc bezustannie reklamę tylko jednego modelu.