Tryb wartownika - przestał działać

thmwrz

T3SR
Witam

Od jakiegoś tygodnia zauważyłem problemy z trybem wartownika a mianowicie takie, że po wejściu do samochodu mam komunikat o nagranym zdarzeniu, ale po wejściu do podglądu "brak nagrań", lub ktoś zostawił mi karteczkę za wycieraczką i też brak nagrania. Innym razem nagle pojawiły się nagrania, albo jest nagranie z jazdy bez użycia klaksonu.
Czy nagranie z jazdy powinno być?

Czy ja coś nie tak robię, czy jest tu rzeczywiście jakiś problem?

ThM

Michal

Moderator

thmwrz

T3SR

Attachments

• 20240416_141739.jpg
    20240416_141739.jpg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 24
  • 20240416_141835.jpg
    20240416_141835.jpg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 25

thmwrz

T3SR
Pena już formatowałem na próbę a długość miałem na 2 min tylko zmieniłem też do testu. Chwilowo działa jak chce, w większości przypadków bez nagrań, sporadycznie do testu zadziała jak sam chodzę wokół auta.

thmwrz

T3SR
Może sformatuj pena? Tylko z sentry nie ma? Czy w czasie jazdy jak nacisniesz ikonke rejestrora to zapisze?
Tak, w czasie jazdy jak nacisnę to zapisze.
Dzisiaj z rana wyłączyłem wszystko, pojechałem w drogę i w docelowym miejscu włączyłem Sentry. Kontrolka czerwony kółeczko u góry ekranu świeci się.
Sam po godzinie podszedłem pod samochód (bez kluczyków) dotknąłem bagażnika. Brak nagrania Sentry!

Aktualnie mam aktualizację 2024.8.9, ale ten problem zaczął się przed wgraniem tej obecnej aktualizacji.
Wcześniej każde zbliżenie się osoby było rejestrowane w trybie Sentry.

danielm

Pionier e-mobilności
Tak, w czasie jazdy jak nacisnę to zapisze.
Dzisiaj z rana wyłączyłem wszystko, pojechałem w drogę i w docelowym miejscu włączyłem Sentry. Kontrolka czerwony kółeczko u góry ekranu świeci się.
Sam po godzinie podszedłem pod samochód (bez kluczyków) dotknąłem bagażnika. Brak nagrania Sentry!

Aktualnie mam aktualizację 2024.8.9, ale ten problem zaczął się przed wgraniem tej obecnej aktualizacji.
Wcześniej każde zbliżenie się osoby było rejestrowane w trybie Sentry.
na fejsie wiele osób zgłaszało brak nagrań z obcierek czy innych potencjalnie niebezpiecznych sytuacji. zgaduje że tesla zmniejszyła czułość wartownika by zmniejszyć pobór prądu na postoju i wyszło badziewie. ja bardzo narzekam na zwiekszenie czułości wycieraczek w aktualizacjach 2024.x