Twórcy S3XY buttonów wreszcie zaprezentowali manetki do trójki

solik

Pionier e-mobilności
Jeśli zobaczysz mnie w y jak migam światłami to oznacza tylko , że wcześniej jeździłem tesla y i się po prostu pomyliłem ;)

ja to z kolei nie mrugam dlugimi jak chce wpuscic bo mi sie adaptacyjne wylaczaja automatyczne, poronione :D

umcus

Pionier e-mobilności
Miałem kurs na instruktora nauki jazdy i poruszali ten temat. Tłumaczyli nam, że sąd się pomylił.
To chyba czas zmienić instruktorów, którzy uczą innych instruktorów :) Sąd się nie pomylił.
Sygnalizujesz zmianę kierunku jazdy. Czyli tylko i wyłącznie prawy kierunek przy zjeździe z ronda lub przy zmianie pasa z lewego na prawy. Nie używasz kierunku przed wjazdem, ani w trakcie jazdy po rondzie. Zaś lewy kierunek na rondzie używasz tylko i wyłącznie w sytuacji, gdy jedziesz po prawym pasie, a chcesz wjechać na lewy pas. Jezu, przecież to są podstawy podstaw. Skąd w ogóle taki pomysł?

Bronek

Pionier e-mobilności
View attachment 29523

Ja przed zjazdem z ronda zawsze daję kierunkowskaz, przynajmniej staram się, bo czasem nie trafię.
Sygnalizowanie zjazdu pomaga na rondach wielopasmowych i trzeba je sygnalizować podobnie jak każdą zmianę pasa.
Nie widzę dostępności dla S i X, dalej są w preorderze.
Kierunek przy zjeździe z ronda jest obowiazkowy i nie ma co tu deliberować

Co prawda czasem trudno znaleźć odpowiedni moment lub , nawet z wajchami, bo rondka mamy tak czasem bardzo małe, że czas na reakcję jest jak w F1. Mamy takie rondko nowe w Kolobrzegu zawsze mam cykora że mi przywalą z prawej bo zjeżdżam w maly zjazd lokalny, a nie w te "duże" dwupasmowe

Czasem nawet lewy kierunkowskaz na takich gównianych rondkach pomaga zrozumieć czy autor wbicia lewego, bedzie jechał dalej po rondzie czy zjeździe. Bylem przeciwnikiem lewego na wjezdzie, ale z praktyki to pomaga ocenić sytuacje . Ale .....:
Najgorsze jest to , że nie wiemy czy taki delikwent wrzucając lewy jak go zgasi, to nie będzie chciał zjechać bez prawego ?
A do S i X montuje sie podpinane do portu , nie na BT.
Mam takie zanim w ogole Enhace to oglosilo że zrobi