ubezpieczenie AC / OC

gim-kg

Pionier e-mobilności
@pluto 4549 zł składki to bardzo dobra oferta. Niestety jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Często nawet sami agenci kierują się tylko wysokością składki zamiast dobrem klienta. Nie znam dokładnie twojej oferty ale brak udziału własnego to nie wszystko. Czy masz autowartość 100% i ochronę sumy ubezpieczenia? Masz pakiet serwisowy czy kosztorysowy?

@krzyss każda firma ubezpieczeniowa „chroni swoje interesy” i chce jak najmniej wypłacić. A że PZU ma najwiecej ubezpieczeń to o nich jest najgłośniej. Dlatego ważne jest aby mieć ubezpieczenie na dobrych warunkach. Nie tylko wysokość składki się liczy. Ja z PZU nie miałem problemów. Naprawa bezgotówkowa w BodyShop. Oczywiście zaraz na początku wypłacili wg ich wyliczeń 3800 zł. Później dostałem info że w sumie wypłacili coś około 11 000 zł.

pluto

Pionier e-mobilności
W ramach mojego pakietu mam:
- wariant likwidacji szkód AC (serwisowy);
- zniesiona amortyzacja;
- stała suma ubezpieczenia;
- brak redukcji sumy ubezpieczenia po wypłacie odszkodowania;
- suma ubezpieczenia NNW 100 000 zł;
- holowanie bez limitu km;
- samochód zastępczy;
- brak udziałów własnych;
- autoszyby do 5000 zł
Wiem że w rożnych ubezpieczycielach są różne warianty i na da się porównać je, ale mi to pasowało.
Do PZU nikt mnie nie przekona, ale każdy ma swój rozum i uczy się (byle nie na własnych błędach). Jak pasuje ten ubezpieczyciel to OK, byle nigdy nie korzystać z żadnych polis ;).

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
W ramach mojego pakietu mam:
- wariant likwidacji szkód AC (serwisowy);
- zniesiona amortyzacja;
- stała suma ubezpieczenia;
- brak redukcji sumy ubezpieczenia po wypłacie odszkodowania;
- suma ubezpieczenia NNW 100 000 zł;
- holowanie bez limitu km;
- samochód zastępczy;
- brak udziałów własnych;
- autoszyby do 5000 zł
Wiem że w rożnych ubezpieczycielach są różne warianty i na da się porównać je, ale mi to pasowało.
Do PZU nikt mnie nie przekona, ale każdy ma swój rozum i uczy się (byle nie na własnych błędach). Jak pasuje ten ubezpieczyciel to OK, byle nigdy nie korzystać z żadnych polis ;).
Bardzo dobra oferta. Wezmę Generali pod uwagę przy wykupie kolejne polisy. Dzięki 👍
Zobaczymy jak będzie z wyceną wartości pojazdu, bo wycena po roku mnie załamała.

XYZ

Fachowiec
i ten agent Tomek daje jedne z najlepszych cen. A blokowanie jest narzucone przez PZU zeby nie robic wewnetrznej konkurencji. Ja pierwsze wyliczenie z PZU mialem normalnie z infolinii, i tez mnie zablokowalo. Taki jest ich system.
Inna para kaloszy jest to ze z PZU zaczynaja byc same problemy przy wyplatach, i tutaj nalezy sie zastanowic czy chcemy sie u nich ubezpieczac, bo beda Cie oszukiwac i zanizac wyplaty maksymalnie jak sie da.
Piszesz nieprawdę, sprawdziłem w PZU, to blokowanie VIN, to zwykłe chamstwo brokera , a nie żadna dyrektywa z PZU.......więc nie pisz nieprawdy😈.
Problem polega na tym, ze jeśli taki palant to zrobi, to żaden inny broker PZU już nie może tego zmienić.
Chyba sam jesteś brokerem lub kolegą tego agenta Tomka

krzyss

Pionier e-mobilności
Piszesz nieprawdę, sprawdziłem w PZU, to blokowanie VIN, to zwykłe chamstwo brokera , a nie żadna dyrektywa z PZU.......więc nie pisz nieprawdy😈.
Problem polega na tym, ze jeśli taki palant to zrobi, to żaden inny broker PZU już nie może tego zmienić.
Chyba sam jesteś brokerem lub kolegą tego agenta Tomka
Ty piszesz nieprade. Ja mam dowody na to ze zanim trafilem do agenta Tomka to mialem juz zablokowana oferte po vin przez infolinie.

Moge odszukac pierwsze oferty i maile od agenta Tomka w ktorych informuje mnie ze na razie nie dosyane lepszej oferty bo mam blokade po vin.

Mysle ze sam robisz w ubezpieczeniach i dlatego oczerniasz innych.

Olecki

Pionier e-mobilności
W sumie jakie to ma znaczenie... o ile przy OC bierze się jak najtańsze to przy pakietach z AC należy omijać PZU szerokim łukiem. Nawet gdyby pakiet był o połowę tańszy od konkurencji to trzymać się z daleka. Im droższy samochód ubezpieczasz tym dalej. Nie ma w tym kraju ubezpieczyciela bardziej walącego klientów niż właśnie PZU. Niestety mam regularnie styczność z likwidacją szkód u nich i za to co robią powinna się zabrać prokuratora. Nie, czekaj, przecież cała góra tam to ludzie prokuratora generalnego, to kto miałby się za to wziąć...

lookash_c

Pionier e-mobilności
W sumie jakie to ma znaczenie... o ile przy OC bierze się jak najtańsze to przy pakietach z AC należy omijać PZU szerokim łukiem. Nawet gdyby pakiet był o połowę tańszy od konkurencji to trzymać się z daleka. Im droższy samochód ubezpieczasz tym dalej. Nie ma w tym kraju ubezpieczyciela bardziej walącego klientów niż właśnie PZU. Niestety mam regularnie styczność z likwidacją szkód u nich i za to co robią powinna się zabrać prokuratora. Nie, czekaj, przecież cała góra tam to ludzie prokuratora generalnego, to kto miałby się za to wziąć...
Brzmi nieciekawie, a my mamy zaprzyjaźnionego od lat agenta z PZU. Acz szkody żadnej nie potrzebowaliśmy likwidować, więc podstaw do narzekania brak.
Może jednak za inną firmą trzeba będzie się rozejrzeć - w takim razie może to dobry wątek, by zapytać o AC w innych firmach - gdzie najlepiej? :)

Michal

Moderator
Pisałem o tym kiedyś wątek i podałem kontakt od sensownego agenta, który polecił mi Generali:
Przy czym ja miałem jakąś szkodę, więc nie mam pełnych zniżek - moim zdaniem warto tam zapytać i poprosić o kalkulację.