Ubezpieczenie Tesla Model 3 (AC+OC)

Bronek

Pionier e-mobilności
LR AWD 2019r przebieg podany 20000km
Zapłaciłem ok 275 000 zł z FSD full premium pakiet, biała w środku czarna 18" .
Teraz wyceniono na ok 171
Screenshot_20211011-130630_Email.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Ciekawe ile inni by wycenili? I czy jest taka możliwość podniesienia wartości.

Tak szczerze, to się zgodze, bo nie chce mi sie wnikać i szukać (czeskie). Czyli "szukam to".

Bronek

Pionier e-mobilności
Dziękiza info ,ale zaplacilem za tą z holowaniem, choć mam tez PZMot ASS vip na kierowcę i holowanie/laweta 1000km w UE.
To z powodu kampera. Kiedyś miałem też AdAC

20 000 to też kasa ale pies im.. lizał.

cooler

Pionier e-mobilności
Mam pytanie: jak jest rozliczana szkoda z polisy gdy auto jest w leasingu? Czy tracimy prywatne zniżki? Właścicielem jest przecież leasingodawca...
Pytam bo PZU nie uwzględnił moich zniżek wystawiając mi srogie ubezpieczenie, ale podobno (info od pracownika leasingodawcy) tracę prywatne zniżki jeżeli będzie jakaś szkoda w samochodzie leasingowanym mi przez nich.

Last edited:

Darkoblues

Zadomawiam się
Mam pytanie: jak jest rozliczana szkoda z polisy gdy auto jest w leasingu? Czy tracimy prywatne zniżki? Właścicielem jest przecież leasingodawca...
Pytam bo PZU nie uwzględnił moich zniżek wystawiając mi srogie ubezpieczenie, ale podobno (info od pracownika leasingodawcy) tracę prywatne zniżki jeżeli będzie jakaś szkoda w samochodzie leasingowanym mi przez nich.
Ubezpieczenie bierze się na siebie także stąd ta utrata, ale i jak ktoś ma bezszkodowa jazdę, to i lepsze zniżki

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie na polisie jako ubezpieczony jest leasingodawca, jako użytkownik ja.

danielm

Pionier e-mobilności
LR AWD 2019r przebieg podany 20000km
Zapłaciłem ok 275 000 zł z FSD full premium pakiet, biała w środku czarna 18" .
Teraz wyceniono na ok 171

U mnie SR+ 2019 które jako nowe kosztowało 255tys brutto.
Po roku PZU wyceniło roczne na 245tys (nic tylko rozbijać)
Po 2 latach, 3 tygodnie przed końcem ubezpieczenia dwuletnie wycenili na 209tys, a w dniu podpisywania umowy, dzień przed jej końcem uwzględnili że mam zgłoszoną szkodę na aucie i auto wycenili na 145tys :)

Bronek

Pionier e-mobilności
@danielm Po roku PZU wyceniło roczne na 245tys (nic tylko rozbijać)

Mam dobrego sąsiada , (właśnie siedzi ponownie), co proponował mi że "weźmie" mojego kampera o ile jest dobrze ubezpieczony. I jeszcze odpali część swojego zysku (to za bezstresowość dla niego tej operacji). :)
Bo faktycznie w pierwszym roku byly fajne wyceny. Moglem Cię skontaktować? O ile gość nie bylby na urlopie w ZK?