Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

domingo

Fachowiec
Cała masa informacji, które mi się przydadzą i już się liczę, że przy przedłużeniu ubezpieczenia mogę się spodziewać 10 tyś. do zapłaty (zamiast 4,7 tyś. w tym okresie). Człowiek się zamyśli i mimo, że wjeżdżał do garażu podziemnego setki razy i uważał, raz się zamyśli bo po robocie, w Ukrainie źle się dzieje, zetnie zakręt i masz:
tempImage52pXcN.jpg
Spotkanie ze słupem betonowym, aż się kurz wysypywał z progu po otwarciu drzwi.
Będę testował wspaniale opisywaną przez agenta likwidację szkody w PZU, a także Tesla body shop grupy Makurat (jak tu wspominał wyżej jeden z użytkowników). Mam tylko nadzieję, że nie zrobi się z tego "przygoda" na własny wątek.
Kur..! 3 miesiące od odebrania auta! Idę na niechlubny rekord

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
@domingo wyceń sobie tą szkodę w body shopie, może będzie warto po prostu pokryć to ze swojej kieszeni. Najgorsze jest to że żaden ubezpieczyciel nie odpowie ci na pytanie o ile wzrośnie ci składka jak użyjesz AC.

Życzę dużo cierpliwości i dystansu, bo rozumiem jak musi boleć w nowym aucie, ale to się zdarza każdemu.

usrobo

Posiadacz elektryka
naewno nie wzrośnie na tyle aby pokryć róznicę.
Wg mnie naprawa tego co na zdjęciach min 20tys w Tesli

domingo

Fachowiec
Myślałem o tym, żeby samemu naprawić, ale już jestem po oględzinach w serwisie. Drzwi całe do wymiany i ten próg/błotnik/nadkole też będą wklejać. Liczę się z tym, że ubezpieczenie wzrośnie o 5 tyś. na pierwszy rok po szkodzie, w następnych latach ile będę dopłacał względem dalszej bezszkodowej jazdy - tego nikt nie wie. Na pewno wymiana tych części będzie droższa z własnej kieszeni, no i nie po to biorę ubezpieczenie... cała nadzieja w tym, że inne towarzystwa nie podejdą do tego tak restrykcyjnie i bez żalu pożegnam się z PZU (każde towarzystwo inaczej patrzy na historię szkód jeśli jakieś były).
Miałem nadzieję wysiadając z auta po pierdyknięciu, że to tylko jakaś obcierka i bym sobie to ogarnął. Ale przkur...em i rozharatałem to tak, że głowa boli.

solik

Pionier e-mobilności
Spotkanie ze słupem betonowym, aż się kurz wysypywał z progu po otwarciu drzwi.
No elo, auto 3x tansze i naprawa AC z Hestii = 10k

pakiet dealerski, ochrona znizek za 100 zl, w nastepnym roku przy odnowieniu polisa byla w tej samej cenie

cUzbAO3.png

domingo

Fachowiec
@solik, naprawa szkód to też jakaś czarna magia:
0F988AB9-5762-4482-8042-2AC1FE388A0A.jpeg

Fiat Tipo znajomego - też wymiana drzwi. Nawet prosił PZU o ich rzeczoznawcę (nie z warsztatu) potwierdzili wymianę drzwi.
Bądź mądry i pisz wiersze

Sfotek

Posiadacz elektryka
Hej,

Czy ktos z was spotkał się z oferta GAP dla osoby indywidualnej/zakup gotówkowy? Mam ciekawą ofertę na 5 lat i sie zastanawiam czy nie warto zrezygnować z ochorna Auto 100% na rzecz GAP : cena podobna a mam przez 5 lat gwarancje "doplaty" do wartosci fakturowej.

Boko

Fachowiec
Ok, to czy ktos po 4 stronach tego watku moze mi powiedzic z jakim kosztem mniej wiecej mam sie liczyc w przypadku:
- auto brane za gotowke na osobe prywatna
- mam pelna opcje znizek
- dla TM3 LR - odbior we wtorek(15.03), w poniedzialek rejestracja

Sfotek

Posiadacz elektryka
Ok, to czy ktos po 4 stronach tego watku moze mi powiedzic z jakim kosztem mniej wiecej mam sie liczyc w przypadku:
- auto brane za gotowke na osobe prywatna
- mam pelna opcje znizek
- dla TM3 LR - odbior we wtorek(15.03), w poniedzialek rejestracja
Pzu 4200 - 5800 w zaleznosci od zakresu ubezpieczenia. Ja nie bralem auto 100% bo drogo wyszlo ale za to dokupilem GAP na osobe fizyczna na 5 lat. Wzialem dodatkowo assisance europa bez limitow km.

Sprawdzalem u 3 agentow, takze jak jestes zanisteresowany to pisz na priva to podam namiary.

Taniej nie niz w PZU nie znalazlem.