Ubezpieczenie...

abes99

Posiadacz elektryka
Dostaję właśnie oferty na leasing dla oczojeba i się zastanawiam na ile zawyżone są koszty ubezpieczenia. Na razie propozycje padają od 3800 do 5600zł za pierwszy rok, więc nie wiem czy brać ubezpieczenie z leasingiem, czy szukać leasingu z tanią obsługą ubezpieczenia zewnętrznego?

Możecie podać Wasze orientacyjne koszty ubezpieczenia?

Cav

Pionier e-mobilności
2400.
I to na osobę prawną, na fizyczną byłoby mniej.

Przy czym leasing liczyłby sobie haracz od zewnętrznego ubezpieczyciela (kilka stówek extra), ja mam auto kupione bez pośredników, więc mnie to nie dotyczyło.

abes99

Posiadacz elektryka
To chyba w takim razie ING nieźle wypada, doliczają 200zł netto za obsługę zewnętrznego ubezpieczenia. Też mi się właśnie te wyceny ubezpieczeń wysokie wydawały :unsure:

Ltd1981

Zadomawiam się
2400.
I to na osobę prawną, na fizyczną byłoby mniej.

Przy czym leasing liczyłby sobie haracz od zewnętrznego ubezpieczyciela (kilka stówek extra), ja mam auto kupione bez pośredników, więc mnie to nie dotyczyło.
możesz zdradzić nazwę ubezpieczyciela?

KKL

Posiadacz elektryka
Kupiłem Soula w zeszłym tygodniu. Ubezpieczony w Link4 za 2265zl (OC/AC z ASO, zniesiona amortyzacja, Assistance, NW, udział własny 500zl). Ubezpieczenie na żonę, na JDG. Wygląda na to, że Link4 ma najlepsze oferty na Soule. Gdzie indziej miałem wyceny znacząco wyższe.

Last edited: