Update 2022.12.3.1

JareG

Pionier e-mobilności
Wiele byc powinno a nie jest :)
Ja gadanie nawigacji zawsze wylaczam bo mnie irytuje nie wazne w jakim jezyku, ale ta teslowa i tak irytuje bo czyta nazwy ulic.
No ja także jeżdżę bez nawigadania :)
Wolal bym dzialajaca tylna klape, przez jej niezadzialanie ostatnio zrobilo sie to:
Przecież widać, że się otworzyła.. ;) 🤣

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
No… jak juz mi to wszystko wypadlo bo trzeci raz guzik naciskalem… 😳
Niefartownie..
Swoją drogą, miałem elektryczne otwieranie klapy w GLK, z kluczyka - ale otwierałem i tak 'ręcznie', bo mi się nie chciało wyciągać tegoż kluczyka (właściwie nigdy go nie wyciągałem, bo dostęp był bezkluczykowy). Tak więc i tak wpierw musiałem oswobodzić jedną łapę coby wymacać przycisk, a gdy zakupy były takie mniej poręczne to musiałem je postawić na glebie.. elektryka z klapą bardzo mi się podobała przy zamykaniu, przy otwieraniu była już mniej fajna. Co innego, jak masz te bajery z otwieraniem przez przeciągnięcie butem pod zderzakiem etc.

Pozdrawiam

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Ja proponuję @Łukasz Bigo żebys zrobił wspólną akcję - skrzyknąć wszystkich właścicieli TM3, którzy mają problem z el. Klapą i ruszyć temat nie do serwisu w wawie czy w Berlinie ale może nagłośnić dużo bardziej ten irytujący problem.

Jeśli się uda, będę na przekazaniu pierwszego niemieckiego Modelu Y w Polsce. Spróbuję wtedy podpytać.

solik

Pionier e-mobilności
Ja wgralem przed chwila, kamera cofania jest tak plynna jak w klasycznym aucie :) chociaz mi te mikro scinki nie przeszkadzaly bo ja cofam powoli odkad mi kiedys wbieglo dziecko (spytane potem przez rodzica dlaczego tak zrobilo odpowiedzialo, ze chcialo sprawdzic czy sie auto zatrzyma)

Bronek

Pionier e-mobilności
.......) odkad mi kiedys wbieglo dziecko (spytane potem przez rodzica dlaczego tak zrobilo odpowiedzialo, ze chcialo sprawdzic czy sie auto zatrzyma)
AD przytoczony wyżej tekst:
Jestem jedynakiem, bo rodzice moi nie musieli robić dzieciaka zapasowego. Wtedy było mało samochodów, a nie było internetu i durnej telewizji.
To i takie eksperymenty nie wchodziły w grę. Za to strzelenie z karbidu, klucza i saletry potasowej itd... Owszem., co najwyżej pięciu piw nie dało się potem zamówić gestem jednej ręki

sd tosia

Posiadacz elektryka
Jeśli się uda, będę na przekazaniu pierwszego niemieckiego Modelu Y w Polsce. Spróbuję wtedy podpytać.
Oczywiście to nic nie da, bo sami nic nie wiedzą, ale proszę proszę przycisnąć też o
* nowe ładowarki,
* ładowarki w Polsce dla wszystkich, co może ułatwić umieszczanie ich w sensownych lokalizacjach,
* FSD, wprowadzenie obliczenia wskaźnika bezpiecznej jazdy,
* ewentualne apgrejdy dla geriatrycznych egzemplarzy modelu 3 (podgrzewana kierownica na przykład, wymiana Intel Atom na AMD...)