uwaga na Noxo...

rawier

Posiadacz elektryka
Wracając z Chorwacji w zeszłą niedzielę ładowałem się na Noxo. Jakież było moje zdziwienie gdy za sesję 50kW zobaczyłem w aplikacji koszt prawie 500 pln :eek: w poniedziałek zgłosiłem sprawę na infolinię i eureka w aplikacji koszt wrócił do poprawnego😀 ale stan konta już nie...☹️ mega słabe... Także radzę sprawdzać każdą sesję czy na pewno naliczono poprawnie...

daniel

Señor Meme Officer
Wracając z Chorwacji w zeszłą niedzielę ładowałem się na Noxo. Jakież było moje zdziwienie gdy za sesję 50kW zobaczyłem w aplikacji koszt prawie 500 pln :eek: w poniedziałek zgłosiłem sprawę na infolinię i eureka w aplikacji koszt wrócił do poprawnego😀 ale stan konta już nie...☹️ mega słabe... Także radzę sprawdzać każdą sesję czy na pewno naliczono poprawnie...
Czyli to była prawdziwa cena? :mad:
Ostatnio zauważyłem ładowarkę co jej jeszcze wcześniej nie widziałem. Właśnie Noxo. Nie mogłem znaleźć nigdzie cennika, a nie chciało mi się instalować aplikacji i rejestrować tylko po to, żeby sprawdzić. Znalazłem tylko wzmiankę na elektrowozie, że to jedna z najwyższych cen i straciłem zainteresowanie.
10 zł/kWh to rozbój w biały dzień.
1692950441885.png

rawier

Posiadacz elektryka
Ale jak się podłączałeś to było 10zł/kWh?
nie, ciut ponad 3 pln. cena za całą sesję wylądowała na te 500pln. Noxo działa w ten sposób, że pobierają przed ładowaniem 10 pln a potem po skończonej sesji dobijają resztę. I teraz widzę poprawną kwotę 170 plnów tyle że na konto nie wróciło te 300 pobrane górką...

elektryk

Pionier e-mobilności
nie, cena w aplikacji wróciła do poprawnej, ale nie kwapią się do zwrotu niesłusznie pobranej opłaty....
Kredytówka Revoluta rozwiązuje problem dziwnych transakcji w dziwnych miejscach - do kredytówki możesz podpiąć wirtualne kredytówki z własnymi limitami (które dla ładowarek ustawiam nisko), 1-2 miesiące czasu na spłatę kredytówki i z apki możesz zgłosić chargeback.

PS. Noxo używa infrastruktury od Elocity - ja do ładowania na stacjach Noxo używam apki Elocity, bo to oni tak naprawdę tym zarządzają, a Noxo to osobna firma wykorzystująca rozwiązanie white label Elocity.

Last edited:
Kredytówka Revoluta rozwiązuje problem dziwnych transakcji w dziwnych miejscach - do kredytówki możesz podpiąć wirtualne kredytówki z własnymi limitami (które dla ładowarek ustawiam nisko), 1-2 miesiące czasu na spłatę kredytówki i z apki możesz zgłosić chargeback.

PS. Noxo używa infrastruktury od Elocity - ja do ładowania na stacjach Noxo używam apki Elocity, bo to oni tak naprawdę tym zarządzają, a Noxo to osobna firma wykorzystująca rozwiązanie white label Elocity.
czyli to samo co Horyzont EV wychodzi na to