Użytkownie tesli bez dostępu do internetu

ELuk

Pionier e-mobilności
..,
ps - jezdze codziennie w sumie 130km do pracy i z powrotem autostrada i asystent dziala dokladnie tak jak przewidzieli jego projektanci a jak moge troche sie zdekoncentrowac i posluchac jakis podkastow ;)
W Tesli tez wszystko działa dokładnie tak jak przewidzieli projektanci, 😉 a jak Komuś nie odpowiada takie działanie to nie kupuje tesli, a np Citroena. Ja nikomu tego citroena nie obrzydzam, że taki straszny badziew i pokraczny wygląd, jak Ktoś chce niech kupuje, jak woli auto eksperymentalne to kupi np Teslę, albo może jakiegoś chińczyka. 🙂
Nie chodzę po forach tych aut i nie krytykuję ich, bo nie mam misji zbawienia innych od błędnych decyzji. 👍

Pabloss

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem w Tesli działa to naprawdę dobrze, bardzo dobrze. Wszyscy mamy swoje doświadczenia, ale moje na 1000% są całkowicie na korzyść Tesli. Po 10 miesiącach użytkowania 99,9% kluczyk z telefonu miałem jeden raz sytuację, że musiałem wyjąć telefon z kieszeni i fizycznie nacisnąć odblokowanie w aplikacji. Jak oglądam filmiki od innych producentów (np. Mini) o otwieraniu przez 30 sekund lub więcej to uważam, że nie ma to sensu - po prostu to nie działa jak powinno.

p0li

Pionier e-mobilności
W Tesli tez wszystko działa dokładnie tak jak przewidzieli projektanci, 😉 a jak Komuś nie odpowiada takie działanie to nie kupuje tesli, a np Citroena. Ja nikomu tego citroena nie obrzydzam, że taki straszny badziew i pokraczny wygląd, jak Ktoś chce niech kupuje, jak woli auto eksperymentalne to kupi np Teslę, albo może jakiegoś chińczyka. 🙂
to nie jest obrzydzanie tylko uswiadamianie - wielu ludzi nie ma pojecia o BEV a napalaja sie na tesle i jest tragedia i glupie filmy na yt
lepiej niech poznaja wszelkie pro i contra a potem kupuja z pelna swiadomoscia ze moga stracic funkcjonalnosc za ktora zaplacili w ciagu nocy

Nie chodzę po forach tych aut i nie krytykuję ich, bo nie mam misji zbawienia innych od błędnych decyzji. 👍
misji tez nie mam - ale nie boje sie wyrazic swojego zdania mimo fali hejtu "nie masz to sie nie znasz", "nie stac cie to sie zalisz" itd

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja akurat w moich wpisach jestem szczery i opisuje jak jest w moim egzemplarzu, a piszę to już z 3 letniego doświadczenia.
A kwestie użytkowe typu obsługa ekranowa czy guziczkowa to już indywidualna sprawa.
Myślę że dla młodych obsługa przez ekran może być bardziej intuicyjna niż milion guzików. 😉👍

p0li

Pionier e-mobilności
A kwestie użytkowe typu obsługa ekranowa czy guziczkowa to już indywidualna sprawa.
Myślę że dla młodych obsługa przez ekran może być bardziej intuicyjna niż milion guzików. 😉👍
jesli sobie tam klikasz zeby radio zmienic to tak, ale jesli musisz lazic gdzies po menu zeby wycieraczki wlaczyc czy przestawic - to juz nie sa zarty - bo patyczkiem ja to robie w 0,2s nie odrywajac rak od kierownicy i wzroku od drogi - a wlasnie w sytuacjach gdzie szybkosc reakcji jest wazna - jest to scisle powiazane z bezpieczenstwem
nie chcialbym zeby we mnie jakis gamon wjechal bo grzebal cos na tablecie i nic nie widzial oslepiony woda spod ko wyprzedzaej ciezarowki (i tez tu pisze z doswiadczenia)

Bronek

Pionier e-mobilności
Naprawę masz kompleks Tesli? .
Wycieraczki to przycisk i gałka lub wajha itd. itd... I to lepiej jest akurat rozwiazane, bo pod kciukiem nawet w kierownicy Yoke
Ich automatyzm, to inna sprawa i bywa różna i jak kobieta zmienna jest.

@p0li Piszesz uparcie w tematach jej dotyczących, nie z pozycji zainteresowanego, a jakby z pozycji zwyklego hejtera, który tworzy problemy tam gdzie ich nie ma lub uwypukla, te które ktoś inny miał, a nie są powszechne lub nie ma ich wcale albo bywają wydumane .
Kilku innych kolegów już Ci zwróciło uwagę na tą dziwną przypadłość.
Naprawdę mamy lub mieliśmy też inne samochody i z guzikami, wajhami, też bez nich . Do tego z ekranami stacji multimedialnych itd . Klikamy na displaje i naciskamy guziki w różnych autach i też patrzymy w nich w bok szukając itp.
Ja jak i większość posiadaczy Tesli, chwalę te auta z pratyki, nie z opisów . Jak mam wątpliwość to pytam jak mnie coś irytuje opisuję. Czasem popełniam błąd Jako użytkownicy doceniamy wiele z jej rozwiązań. Ganimy też kilka nie trafionych.
Bardziej bezpieczme auto trudno znaleźć i to subiektywnie je oceniając , jak i też patrząc na statystyki.
Więc jaki jest powód tego teoretycznego czepialstwa? Miłość nie spełniona, czy zazdrość? Brakuje tylko tekstu dotyczyącego Muska, jako kłamcy i złodzieja itd.... To argument ostateczny jak dzieci pracujace w kopalniach litu.

Twierdzisz że ostrzegasz innych, ale to brzmi jak by gadał ksiądz w celibacie, gadający o małżeństwie i antykoncepcji.

Nie ma idealnych produktów , ale śmiesznie wyglądają recenzje i kardynalne opinie o Tesli w dziale "Tesla", posiadaczom Tesli, publikowane przez posiadacza np Forda, Nissana lub Citroena i to w takiej do tego formie. Wręcz ataku.
To Forum tematyczne ev z rozdziałami... Nie byłem jeszcze w dziale Citroena, choc miałem 3 auta tej marki ale nawet mi przez myśl nie przyszło aby krytykować coś czego nie znam w wersji ev.
Na ogół nie zaglądam do innych działów oprócz Nissana i ciekawe czy tam jest podobnie?

Last edited:

Michal

Moderator
Amen