Gandalf
Pionier e-mobilności
Tak, na tryskacze i hydranty.typowa instalacja z wentylacją dla LPG, na coś konkretnego zwrócić uwagę?
Tak, na tryskacze i hydranty.typowa instalacja z wentylacją dla LPG, na coś konkretnego zwrócić uwagę?
Chyba nic nadzwyczajnego, ciekawostka, zraszacze są tylko wzdłuż drogi + nie na całej powierzchni. Instalacja typu po najniższej lini oporu, tak mi się wydajeTak, na tryskacze i hydranty.
Właśnie zakaz parkowania hybryd nasunął mi się na myśl od razu jak przeczytałem to pisemko. Czekamy na komentarz dewelopera, na ten moment trochę redaktora z antyweb.Ja tu instalacji tryskaczowej nie widzę, są hydranty i mechaniczna wentylacja oddymiająca.
Z tego co mi wiadomo, w istniejącym stanie prawnym nie ma rozróżnienia wymogów zabezpieczeń ze względu na rodzaj garażowanych pojazdów.
Prędzej czujki dymowe zostaną odpalone przez jakiegoś diesla. Tzn. te, których tam z tego co widzę nie ma.
A czujników LPG też nie widzę. A zakaz wjazdu pojazdów z instalacją LPG jest?
PS a co z hybrydami?
Tak tylko pytam ;-)
Czujnik na LPG jestJa tu instalacji tryskaczowej nie widzę, są hydranty i mechaniczna wentylacja oddymiająca.
Z tego co mi wiadomo, w istniejącym stanie prawnym nie ma rozróżnienia wymogów zabezpieczeń ze względu na rodzaj garażowanych pojazdów.
Prędzej czujki dymowe zostaną odpalone przez jakiegoś diesla. Tzn. te, których tam z tego co widzę nie ma.
A czujników LPG też nie widzę. A zakaz wjazdu pojazdów z instalacją LPG jest?
PS a co z hybrydami?
Tak tylko pytam ;-)
To nie jest czujnik LPG a CO2 bo jest wysoko. Powinien być drugi na wysokości około 30 cm nad ziemią. Jesli nie ma takich czuników w garażu podziemnym to bezwzględnie musi obowiązywać zakaz wjazdu aut z LPG.Czujnik na LPG jest
Zaraz się okaże, że posiadacze LPG połączą siły z elektrykowcami, i zadziobią kogo tam trzeba zadziobać.. 🤣 (za co będę trzymać kciuki)To nie jest czujnik LPG a CO2 bo jest wysoko. Powinien być drugi na wysokości około 30 cm nad ziemią. Jesli nie ma takich czuników w garażu podziemnym to bezwzględnie musi obowiązywać zakaz wjazdu aut z LPG.
Co to za nadrzędny wymóg?? Niech podadzą konkretne podstawy prawne. Równie dobrze mogli by napisać, że za względu na ów nadrzędny wymóg zapewnienia bezpieczeństwa zabraniają wjeżdżać samochodom w ogóle bo mogą się w każdej chwili zapalić..1. Ze względu na nadrzędny wymóg zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom podziemnego garażu
wielostanowiskowego pod budynkiem przy xxx, mieszkańcom budynku,