Warszawa – Ekspertyza + Podłączenie – Polecenia (ceny?)

3skowy

Zadomawiam się
Hej ;)

Trochę ankietowo – nigdzie nie znalazłem wątku, który pozwoliłby porównać ile kosztuje montaż instalacji na parkingu podziemnym w bloku.

Firma:
Cena:
Ile m kabla:
1F/3F:

Będę wdzięczny za wasze dodatkowe wnioski :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Firma: "Bezszelestni.pl "
Cena: robota ok 12 000 zł bez evse (wszystkie papiery , projekt uzgadnianie ze Wspólnotą , oddzielny licznik i umowa G12r, plus nawet badanie powykonawcze) + .3000
Kabel:z 30-50m? (spróbuję dokładniej się dowiedzieć )
Fazy :3 F 16A
Opinia: Drogo ale bezproblemowo . Wybór Firmy m.in dlatego , ze miała ona już przetarte szlaki na danym terenie , bo zawsze jest obawa , że trafi się na opór i fobie...często głupotę . I to się potwierdza , bo zanim zawiesili licznik , to syn ładował kilka razy tylko ze zwyklego gniazdka w hali, rejestrując zużycie aby zapłacić , ale to już się "jednej Pani" nie podobalo. Nieważne czy slusznie czy nie ale EV mogą stwarzać konflikty.

To syn decydowal , ja bym byl bardziej wybredny i na pewno bym się starał przynajmniej 1/3 taniej
Robiłem u siebie w Kołobrzegu ale to kilka lat temu i w domu i po znajomościach więc nieporównywalnie .

Last edited:

jgal

Posiadacz elektryka
Firma 3ev.pl, Warszawa, zakres podobny jak wyżej, ale chodzenie do urzędów oraz wspólnoty trzeba było robić samemu. Bez ładowarki, kabel ok 30m zakończony gniazdem 3F 16A. Koszt ok. 14k

3skowy

Zadomawiam się
3ev.pl:

netto:
montaż EVSE 400
pomiary 250
montaż skrzynki 250
układanie 50mb przewodów 500
przepust i zabezpieczenie p.poż. 150x4
trasy kablowe 10mb 200
wyprowadzenie z rozdzielnicy budynkowej 100
opinia p.poż. 2000
projekt 500
materiały 2200
EVSE 3000
Ciekawe! To więcej kabla (50m vs 30m), a (bez EVSE) o połowę taniej, niż @jgal (7k vs 14k)!

jgal

Posiadacz elektryka
Dodam jeszcze:
- podałem cenę brutto, nie wiem jak kolega tuwxyz
- w moim przypadku robiliśmy instalację dla czterech miejsc garażowych naraz i trzeba było zainstalować sporą szafę na liczniki, która kosztowała ponad 6 tys (ale jej koszt podzieliliśmy pomiędzy właścicieli tych miejsc). Jeśli tuwxyz miał zamontowaną tylko jakąś małą skrzynkę na pojedynczy licznik, to pewnie wyszło go sporo taniej

Olecki

Pionier e-mobilności
Ciekawe ceny, jak w zeszłym roku opisałem na forum założenie wallboxa u siebie przed segmentem i na zapytanie o koszty wyceniłem całą robociznę na 2k PLN to co poniektórzy wybuchli oburzeniem za co tyle ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Kto pierwszy ten lepszy stara zasada
35m kabla , części i robota też ok 2500zł kilka lat temu.
Nie bylo projektu , strażaka , pomiarów inne ceny . No i znajomy elektryk i brak strachu przed fobiami bo na wlasnej ziemi .