Przypadkowo natknąłem się na oficjalne forum użytkowników Toyoty mirai:
Nastroje użytkowników nie napawają optymizmem, i dotyczą posiadaczy aut na wodór. Wiele wątków dotyczących problemów z tankowaniem, dostępnością stacji, masywną utratą wartości auta i trudnością z odsprzedażą.
https://www.reddit.com/r/Mirai/comments/1i577t8
Kalifornia, jako idealny kraj dla FCEV, obecnie zmaga się z ogromnym niedoborem wodoru na stacjach, problemem z tankowaniem i czarnymi scenariuszami zamknięcia obecnych stacji.
Ciekawy temat, biorąc pod uwagę ostatnie inwestycje w Polsce w taborze na wodór.
elektrowoz.pl
Jeśli kraj, z potencjalnie najlepszą możliwością rozwoju stacji tankowania wodoru nie daje rady, to co u nas?
Nie jestem przeciwnikiem FCEV. FCEV to przyszłość, ale nie w tej formie.
Nastroje użytkowników nie napawają optymizmem, i dotyczą posiadaczy aut na wodór. Wiele wątków dotyczących problemów z tankowaniem, dostępnością stacji, masywną utratą wartości auta i trudnością z odsprzedażą.
https://www.reddit.com/r/Mirai/comments/1i577t8
"Jestem przerażony czytając wątki na subreddicie
Czy wszyscy użytkownicy Mirai czują się tak samo? Czy każde doświadczenie, jest tak złe, jak wygląda z zamieszczonych postów? Nowy użytkownik mirai znajdujący się w OC, CA"Kalifornia, jako idealny kraj dla FCEV, obecnie zmaga się z ogromnym niedoborem wodoru na stacjach, problemem z tankowaniem i czarnymi scenariuszami zamknięcia obecnych stacji.
Ciekawy temat, biorąc pod uwagę ostatnie inwestycje w Polsce w taborze na wodór.

CHEŁM i WAŁBRZYCH kupiły autobusy na wodór i właśnie się zorientowały, że wodór jest drogi. Apelują w ministerstwie | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE. Największy portal o autach elektrycznych w Polsce
Prezydent Chełma, Jakub Banaszek, oraz prezydent Wałbrzycha, Roman Szełemiej, złożyli w Ministerstwie Klimatu i Środowiska wniosek ws. „utworzenia programu finansowego wspierającego...

Jeśli kraj, z potencjalnie najlepszą możliwością rozwoju stacji tankowania wodoru nie daje rady, to co u nas?
Nie jestem przeciwnikiem FCEV. FCEV to przyszłość, ale nie w tej formie.