Wentylowane pokrowce na siedzenia Tesla model 3 pre-HL

cooler

Pionier e-mobilności
Popełniłem taki zakup, kupowałem latem ale dopiero przyszło:
Powody zakupu:
- Czarne siedzenia potwornie się grzeją na słońcu,
- Kolega z forum zachwalał że dobrze działa wentylacja
- Funkcja ochronna siedzeń.
- W Toyocie Siennie mam jasne wnętrze w welurze i je uwielbiam, ale jednocześnie wkurza mnie co dzieci robią z takimi siedzeniami. A tu wilk syty i owca cała (przód jasny, tył zostawiłem czarny).
Dlatego mając czarne wnętrze kupiłem jasne pokrowce, byłem ciekaw jak to będzie wyglądać. Podsumowując: ciekawie, przydał by się jednak pokrowiec na zagłówek i ten na oparcie żeby sięgał dalej do tyłu
Parę fotek:
20240927_154150_.jpg
20240927_154211_.jpg
20240927_154344_.jpg

6a8

Posiadacz elektryka
Wprawdzie upały raczej już za nami, ale jak je oceniasz w stosunku do standardowej przedliftowej ceraty, jest szansa że plecy się nie będą kleić, nie mówiąc o reszcie ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Wprawdzie upały raczej już za nami, ale jak je oceniasz w stosunku do standardowej przedliftowej ceraty, jest szansa że plecy się nie będą kleić, nie mówiąc o reszcie ?
Siedzi sie mniej wygodnie na kilku twardych wiatrakach i po roku skaj schodzi.
Ale jest lepiej, nniej sie pocisz a jak juz to wlaczasz wentylacje. Dziala to choc slychac

cooler

Pionier e-mobilności
Siedzi sie mniej wygodnie na kilku twardych wiatrakach i po roku skaj schodzi.
Ale jest lepiej, nniej sie pocisz a jak juz to wlaczasz wentylacje. Dziala to choc slychac
Za dużo nie siedziałem, zobaczę po pierwszej trasie, na postoju było całkiem wygodnie, ale lepiej słuchać userów co mają - @krzyss twierdzi że słabo, ale inny kolega z forum twierdził że jest OK. Skaja bardzo przyczepna, nic się nie przesuwa, fajne uczucie siedzenia na twardej gąbce.
Na pewno jeszcze zdemontuję to na chwilę żeby na oryginalną ceratę położyć na wszelki wypadek jakiś materiał aby nie nie uszkodzić fotela, @krzyss sprawdzałeś czy to się jakoś nie odbija na fotelu pod spodem i czy nie zostawia trwałych śladów?
Jest zadziwiająco fajnie spasowane, zwłaszcza dół, a co najważniejsze podczas pracy ładnie wentyluje, aż po plecach zimnem zasuwało, choć dziś u mnie było na zewnątrz 25 stopni a w środku na słońcu parówa - dzięki białemu kolorowi nie nagrzały się tak jak czarne a po włączeniu wentylacji od razu był efekt.

Jak oceniacie połączenie białego z czarnym?

cooler

Pionier e-mobilności
👍 do stylizacji a’la @Bronek trochę jeszcze brakuje, ale kierunek masz dobry 😉🤣
Ok, ale tak bez żartów to 👍.
@Bronek jest moim idolem jeżeli chodzi o modyfikacje. Już prawie koniec gwarancji więc się odważyłem poszaleć, wentylacja siedzeń i S3XY Commander w działaniu, tego kupiłem głównie dla autopilota, kickdown oraz otwierania/zwalniania portu ładowania klamką. W sumie to powinny być standardowe funkcje w samochodzie, dziwne że obce firmy muszą to robić...

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak by tak nawiercic Gościa, bo to wygląda na sztuczne płuca w połączeniu z chipem Tesli we łbie z czapką z anteną od Starlinka można lecieć na Marsa .
W starych Tesla było piano black i drewniany panel to można było zakleić np białymi elementami .
Ad pokrowce to te @cooler mi sie podobają i z czarnymi zagłówkami oraz pozostałą czernia wyglądają właśnie nietuzinkowo i dobrze wg mnie

. Można też iść po całości. Ale to większa robota tapicerska i mi się kiedys nie chciało a potem zapomniałem