Widzieliście te ceny dostępnych TM3?!

solik

Pionier e-mobilności
Czy w przypadku zdecydowania sie na auto z inventory i zlozeniu zamowienia trzeba je odebrac po przyjezdzie do tygodnia? Np jesli przyjada za 2 tygodnie? Mysle o leasingu z dotacja a wiadomo, ze formalnosci moga zajac wiecej niz tydzien.

Mysle o drugiej TM3, tym razem Performance. Przejechalem sie praktycznie wiekszoscia elektrykow w salonach dostepnych w Polsce i nie widze konkurencji segmentu D w tej cenie ani w cenie 300/350k.

Na stronie tez jest taki komunikat, chyba niezbyt go rozumiem patrzac na termin dostawy:

Screenshot 2023-08-01 at 19.03.43.png

3skowy

Zadomawiam się
Czy w przypadku zdecydowania sie na auto z inventory i zlozeniu zamowienia trzeba je odebrac po przyjezdzie do tygodnia? Np jesli przyjada za 2 tygodnie? Mysle o leasingu z dotacja a wiadomo, ze formalnosci moga zajac wiecej niz tydzien.

Mysle o drugiej TM3, tym razem Performance. Przejechalem sie praktycznie wiekszoscia elektrykow w salonach dostepnych w Polsce i nie widze konkurencji segmentu D w tej cenie ani w cenie 300/350k.

Na stronie tez jest taki komunikat, chyba niezbyt go rozumiem patrzac na termin dostawy:

View attachment 12452
Nie ma szans – zamówienie na fakturę musi być 14 dni od pierwszego kontaktu. Dotacja tylko wsteczna :)

3skowy

Zadomawiam się
@solik 27k wyłożyć na 1-2 msc to nie jest taka zła opcja przy tych cenach :D Wydaje mi się, że dużo mniej nerwów, więc warto, bo takto zawsze stres z Teslą, że VIN zabiorą/nie dodzwonisz się/twój samochód spadnie z lawety...

xcszuv

Zadomawiam się
@solik 27k wyłożyć na 1-2 msc to nie jest taka zła opcja przy tych cenach :D Wydaje mi się, że dużo mniej nerwów, więc warto, bo takto zawsze stres z Teslą, że VIN zabiorą/nie dodzwonisz się/twój samochód spadnie z lawety...
Leasing ci finansuje wszystko po czym w momencie uzyskania dotacji zwraca ci na konto kwotę 27 000 więc warto sobie o tą kwotę zwiększyć na przykład pierwszą ratę inicjalną. u mnie od momentu złożenia dokumentacji do wypłaty minęło około dwóch miesięcy. Nie ma szans żeby załatwić dotacje w tak krótkim czasie jak 14 dni

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Jak już kupicie to powedźcie jakie mieliście warunki leasingowe, ja w leasingu producenta (nie tesla): 3 lata, 45% wpłaty własnej = 103%. Gdy liczyłem u zewnętrznych to wychodziło min 107-108%, średnio 4.5% więcej to jednak 9 tys więcej za auto.

xcszuv

Zadomawiam się
Jak już kupicie to powedźcie jakie mieliście warunki leasingowe, ja w leasingu producenta (nie tesla): 3 lata, 45% wpłaty własnej = 103%. Gdy liczyłem u zewnętrznych to wychodziło min 107-108%, średnio 4.5% więcej to jednak 9 tys więcej za auto.
odpowiedź rzeka za dużo niewiadomych:
1. wpłata inicjacyjna
2. ilość mcy
3. kwota wykupu
4. dodatkowe produkty typu Gap
u mnie przy wykupie 1 % wpłata 25 % 35 ncy wyszło w marcu ok 108 %

KrzysztofFly

Moderator
Podłączę się pod temat :)
Jak zamawiam Tesle w leasingu to moge wziac tylko ten bank ze strony Tesla czy dowolny?
Możesz wziąć dowolny, jednak chyba najlepiej zapytaj u nich najpierw czy już finansowali nową Teslę, bo Tesla ma swoje zasady działania i nie każdemu bankowi one odpowiadają. Druga rzecz, to jeśli będziesz kupował w momencie kiedy jest "szał" na placu (czyli pod koniec kwartału albo jak teraz dopłyną statki z Chin), to będą Cię strasznie popędzać, grożąc zabraniem już przydzielonego nr VIN.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Podłączę się pod temat :)
Jak zamawiam Tesle w leasingu to moge wziac tylko ten bank ze strony Tesla czy dowolny?
Możesz dowolny. Informujesz ich wcześniej że będzie leasing. Bank musi sprawnie zapłacić jak auto będzie dostępne.(7 dni)