Wireless AA dla Niro EV - pierwsze przecieki.

Octavo

Zadomawiam się
Jest nowa wersja oprogramowania dla USA October 2023 Navigation Map and Software Update, niestety nie ma śladu po nowej funkcjonalności Wireless AA, którą widzieliśmy na rynku koreańskim. W wersji dla USA dodali opcjonalne jedynie zamykanie okien w tunelach, nowy mechanizm szukania innej trasy w korku i więcej opcji przy wyborze preferowanej stacji ładowania. Wspomniana wersja oczywiście obejmuje Niro EV, ale co ciekawe nie widzę tam EV6 Lista modeli. Może dla EV6 będzie osobny update zawierający Wireless AA?

Octavo

Zadomawiam się
Update:
KIA najwyraźniej potrafi modyfikować listy z SW nawet po publikacji. Strona z USA podobnie jak dodana ostatnio Kanada nie mają na liście nowych funkcjonalności Wireless AA, ale za w obydwu pojawiła się EV6, czego nie było poprzednio. Nauczka na przyszłość poza wklejaniem linka warto dać dokumentujące zdjęcie.

kia1.png

Jobski

Fachowiec
Aktualizacja wrzucona, tak jak było napisane AA Wireless dostał EV9

Co ciekawe w pierwszej kolejności kliknąłem OTA (które niby powinno robić się samo) i auto zaczęło ściągać aktualizację, jak się później okazało wrześniową. Październikową wrzuciłem przez USB.
Oferty w pobliżu, nie ma, czyli nie dla naszego kraju.
Alternatywne trasy, w końcu się pojawiły, bo automatyczne zmienianie trasy było wkurzające.
Automatyczne domykanie szyb w tunelu trzeba będzie sprawdzić.
Nowe dźwięki natury, nie sprawdzałem czy się pojawiły.
Nowy mały ekran EV to chyba dla EV9 bo nie widzę zmian.

Za to przeglądając na szybko ekrany, zauważyłem, że w ekranie klimatyzacji pojawiła się opcja automatycznego odmrażania przedniej szyby.

Jobski

Fachowiec
I zmieniła się skala głośności :(
Poprzednia chyba była procentowa słuchałem w przedziale 30-40, teraz tą samą głośność mam przy 10 ale ale już pogłośnienie o 1-2 mocno pogłaśnia.
Jednak wolałem poprzednią skalę.