Witam jako poszukiwacz :)

nabrU

Moderator
Gratulacje!

Obecnie testuje zachwycam się ale też potwierdzam to co pisane wszędzie indziej jako "wady" :)

A jakie to 'wady' ma - według Ciebie - TM3 LR RWD? Jestem ciekaw bo te opinie bywają subiektywnie różne czasami.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Gratulacje!

A jakie to 'wady' ma - według Ciebie - TM3 LR RWD? Jestem ciekaw bo te opinie bywają subiektywnie różne czasami.
Ja, jak testowałem, to znalazłam takie rzeczy, które **dla mnie** są wadami:

* mały otwór załadunkowy (otwór bagażnika jak w Skodzie Octavii byłby lepszy)
* brak środkowego otworu na narty w tylnej kanapie.

boa

Posiadacz elektryka
siema
Ja podobnie jak Ty badam, co i jak. Zaczęliśmy od BYD. Potem jeździliśmy Audi, BMW, VW, Kią, Hyundaiem, grupą Stellantis, siedziałem w Leapmotorach, Skywellu (nie zbliżaj się nawet do tego, szkoda czasu), Skodą, Mini, oraz MG. Do tego jeszcze Jaecoo i Omodą, ale nie w pełni elektrycznymi, więc dopisuje jako ciekawostkę...

...i wróciliśmy do BYD :)

Jeżeli chodzi o "budowanie Twoich snów" (hue nie), to spróbuj przetestować Sealiona 7. Seal jest spoko, ale między nim a S7 jest przepaść:)

Aktualnie dla mnie top 3:
1. Sealion 7
2. Audi A6 eTron
3. Mini Countryman EV
TOP3 dla jakiegoś konkretnego zastosowania i w konkretnym budżecie czy tak po prostu? Bo jeśli to drugie, to polecam potestować Kia EV9, Mercedes EQS SUV, BMW i7

boa

Posiadacz elektryka

lubię zbierać opinie od nowych użytkowników TM3 co do:
- klamek
- braku klasycznych czujników parkowania
- przycisków kierunkowskazów
- wskazywania kierunku jazdy
- działania tempomatu
- działania automatycznych wycieraczek
- miękkości zawieszenia (czy nie za miękkie)
- braku CarPlay/AndroidAuto
- przyzwyczajenia do lokalizacji SuC czy jednak inne sieci na trasie? (Ionity?)
- czy jest przeskok co do audio RWD vs AWD i kwestia trakcji (jak testowałeś na pewno)

Oczywiście subiektywne oceny :)

Jaki wziąłeś kolor? Mam znajomych, co się mocno zdziwili, że w białym podkład jest czarny... i zainwestowali w PPF, ale jak dla mnie przy takim aucie to może być trochę przerost inwestycji ;)

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
To ogólnie podsumowując to te "wady" to tak jak wypowiedział się @boa powyżej.

Natomiast to co mi się z nich przy przesiadce z VW rzuciło do tej pory to:
- Kierunkowskazy na kierownicy
- brak Apple Car Play
- RWD -> potrafi zarzucić pupką :)

Ale tempomat to np. na plus -> trzyma środek, nawet jak przyciskam lekko gaz to on dalej prowadzi i tylko daje info, że nie zahamuje. Dla mnie to mega. Wczoraj wracałm traskę 40km i to było super.
Plus zaskoczyło mnie zużycie przy takich prędkościach bez autostrat i S-ek wyszło kolo 10kWh/100km :)

Ja muiałem biały bo miałem ograniczenia co do wielkości raty. Musiałem balansować między modelem, rocznym limitem i innymi rzeczami. Dla mnie prio był LR i jak najwększy przebieg roczny. Wyszło mi 18tyś/rok.

boa

Posiadacz elektryka
To ogólnie podsumowując to te "wady" to tak jak wypowiedział się @boa powyżej.

Natomiast to co mi się z nich przy przesiadce z VW rzuciło do tej pory to:
- Kierunkowskazy na kierownicy
- brak Apple Car Play
- RWD -> potrafi zarzucić pupką :)

Ale tempomat to np. na plus -> trzyma środek, nawet jak przyciskam lekko gaz to on dalej prowadzi i tylko daje info, że nie zahamuje. Dla mnie to mega. Wczoraj wracałm traskę 40km i to było super.
Plus zaskoczyło mnie zużycie przy takich prędkościach bez autostrat i S-ek wyszło kolo 10kWh/100km :)

Ja muiałem biały bo miałem ograniczenia co do wielkości raty. Musiałem balansować między modelem, rocznym limitem i innymi rzeczami. Dla mnie prio był LR i jak najwększy przebieg roczny. Wyszło mi 18tyś/rok.
Spoko. Tempomat to chodziło mi o fantom braking, bo czasem są takie sytuacje podnoszące ciśnienie kierowcy i wszystkim dookoła w innych autach, a szczególnie za nim...
O te wady mi chodziło - czy rzeczywiście są dla Ciebie wadami w użytkowaniu czy jednak przyzwyczaiłeś się albo są to jednak dobre rozwiązania/

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Z tempomatem narazie jeszcze nie miałem tego objawu. Co do reszty to dam sobie jeszcze trochę czasu na ustosunkowanie się. Chcę mieć też jakąś dłuższą trasę w testach :)

boa

Posiadacz elektryka
Z tempomatem narazie jeszcze nie miałem tego objawu. Co do reszty to dam sobie jeszcze trochę czasu na ustosunkowanie się. Chcę mieć też jakąś dłuższą trasę w testach :)
klamki - jaki masz patent? jedną ręką (lewą), obiema? asystentka? ;P

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Ja to jedną ręką ogarniam... dzieci się uczą :D Ale ogarną pewnie za chwilę lepiej niż ja :D

chess_m

Posiadacz elektryka

To fakt. Gdyby TM3 była liftbackiem to by było super.
Niby ten kufer ogromny ale coś większego nie wejdzie.
Mało mnie szlag nie trafił jak potrzebowałem przewieźć nie takie znów wielkie fotele.
Ja do TM3 nie dałem rady tego wpakować a do wiekowej Ibizy weszły dwa (po złożeniu tylnej kanapy)
Jak akurat nie odczywam tego braku ale pewnie mógłby być :)