Witam Wszystkich :)

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Nie jeżdziłem 3 ale w Y kanapa nie jest szeroka. Skrajne 2 są super, ale środkowe słabe. Dawno nie używałem samochodu z kanapą z tyłu i środkowe miejsce to według mnie pół miejsca. Np jak sie zamontuje na skrajnych foteliki tak żeby pasowały do foteli to w środku zmieści sie tylko dziecko które wymaga fotelika. Rozsunąc sie nie da bo zjeżdzają do środka
Jak znowu zamontuje się w środku fotelik to zakrywa on miejsca do zapinania pasów.
3 foteliki jak sa odpowiednio dobrane to sie zmieszczą ale nieźle sie trzeba upocić żeby je zamontować, najlepiej z własnymi pasami lub wymagane przedłużki bo pomiędzy nie wciśniesz ręki.
Bez fotelików z mniejsza osobą w środku(150cm) daje rade
W moim aktualnym aucie szerokość tylnej kanapy to 118cm i z tyłu między foteliki wchodzi moja żona :) Oczywiście nie jest jej za wygodnie, ale jest w stanie tak przejechać dłuższą trasę. Jeżeli tutaj szerokość tylnej kanapy to 132cm to mam nadzieję, że też się zmieści :) Ale to może być też kwestia tego, że w moim aktulanym samochodzie foteliki nie zjeżdżają do środka.

Jaka jest szerokość podłokietnika?

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
19 cm

Pojemny, ale to nadal sedan. Na przykład duże walizki zmieszczą się dwie. Zostanie mnóstwo miejsca na mniejsze rzeczy, ale trzeciej za nic nie upchniesz.
Dzięki za odpowiedź, czyli jednak 7 cm mniej, w moim aktualnym aucie podłokietnik ma 26cm.

Ja korzystam ze średnich walizek i z moich wyliczeń wynika, że zmieszczą się tam 4 i zostanie jeszcze sporo miejsca.

Wymiary średniej walizki to:
wysokość = 65cm
szerokość = 45cm
głębokość = 25cm

daniel

Señor Meme Officer
Dzięki za odpowiedź, czyli jednak 7 cm mniej, w moim aktualnym aucie podłokietnik ma 26cm.

Ja korzystam ze średnich walizek i z moich wyliczeń wynika, że zmieszczą się tam 4 i zostanie jeszcze sporo miejsca.

Wymiary średniej walizki to:
wysokość = 65cm
szerokość = 45cm
głębokość = 25cm
Polecam ten temat.

ciastek

Pionier e-mobilności
Główne ograniczenie to wysokość między podłogą bagażnika a poprzeczną belką na górze bagażnika (tam gdzie głośniki. Jak to się nazywa?)
Od podłogi do belki masz 45 cm. Jeśli odsuniesz pokrywę wnęki bagażnika to masz 42 cm.
Więc walizki do szerokości 45 cm upchniesz w dużej ilości, a z szerszymi będzie problem.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Główne ograniczenie to wysokość między podłogą bagażnika a poprzeczną belką na górze bagażnika (tam gdzie głośniki. Jak to się nazywa?)
Od podłogi do belki masz 45 cm. Jeśli odsuniesz pokrywę wnęki bagażnika to masz 42 cm.
Więc walizki do szerokości 45 cm upchniesz w dużej ilości, a z szerszymi będzie problem.
Trochę nie rozumiem.
To mam 45 czy 42 cm wysokości bagażnika?

ciastek

Pionier e-mobilności
Trochę nie rozumiem.
To mam 45 czy 42 cm wysokości bagażnika?
W bagażniku, jak sam zauważyłeś, masz wnękę. Przykryta jest pokrywą o grubości 3 cm. W tej konfiguracji wysokość bagażnika wynosi 45 cm.
Gdy otwierasz wnękę, jej pokrywę odkładasz wgłąb bagażnika. Dlatego wtedy zostaje Ci 42 cm wysokości.
Oczywiście możesz otworzyć wnękę bagażnika, a pokrywę umieścić w innym miejscu.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja na ostatnich wakacjach miałem taką konfigurację bagażników:
Przedni 1 walizka kabinowa
Tylny pod podłogą 1 walizka kabinowa i obok drobiazgi, evse fabryczne.
Tylny główny 1 walizka duża, 2 walizki średnie, kuferek kosmetyczka, torba podróżna, 2 torby na laptopy, pokrowiec z garniturem, marynarką i kilkoma sukienkami.
Zestaw 4 dorosłych osób w aucie.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Myślę, że bagażnik powinen wystarczyć.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Wie ktoś może o ile zasięg może spaść w przypadku zamontowania bagażnika dachowego?