Witam z Fiatem 600e - pytanie o wallbox

nabrU

Moderator
Niestety to nieprawda.

Ale widział, że napisałem 'zazwyczaj'? :p A to 'zazwyczaj' to w większości produkty z Ali które idą tutaj jak ciepłe bułeczki.

Więc moze wymień te które sprawdziłeś, będzie jakaś 'white list' przynajmniej dla potomnych

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Ale widział, że napisałem 'zazwyczaj'? :p A to 'zazwyczaj' to w większości produkty z Ali które idą tutaj jak ciepłe bułeczki.

Więc moze wymień te które sprawdziłeś, będzie jakaś 'white list' przynajmniej dla potomnych
"Zazwyczaj" to jednak mają, bo tak wymaga standard IEC61851-1, na który powołują się na tabliczce znamionowej. A jak jest odwołanie do standardu i brak zabezpieczeń - dochodzić praw u sprzedawcy (w Polsce czy w Chinach - komu było płacone ? ;) ) - za sfałszowany produkt.

Jakie sprawdzałem - proszę bardzo - Nissan/Panasonic, Zencar, MIDA.
Tutaj fotki i więcej szczegółów:

chris8721

Zadomawiam się
La prima ma grzanie kierownicy i foteli? Robiłeś może porównanie wielkości wnętrza z Avengerem?
tak, la prima ma wszystko to co Avenger w dopłatach w tym nawigację, ogrzewane fotele czy pompę ciepła, różnice są tylko w nadwoziu i w zegarach, reszta jest identyczna, Avenger dodatkowo ma opcję na szyberdach, wnętrze praktycznie identyczne, tu ponownie la prima ma w zestawie elektrycznie regulowany fotel kierowcy z masażem i eko skórą czy elektrycznie otwierany i zamykany bagażnik, avenger - płać za pakiety grube tysiące, tak więc jeepa moim zdaniem kompletnie nie opłaca się brać chyba że kogoś stać bo płaci się tylko za markę i wygląd, silnik też ten sam, dokupiłem tylko inny kolor, kosztuje co prawda 3500 ale w ratach wychodzi kilkanaście złotych więcej na miesiąc a nie kilkaset, więc warto

chris8721

Zadomawiam się
"Ładowarki" mobilne są trochę tańsze, ale mniej wygodne jeśli będziesz tego używał w stałym miejscu i na co dzień.
zmierzam powoli w stronę mobilnego greencela, najmniej roboty z przyłączem, tylko gniazdko do montażu i ma apkę na bluetoof, ps do tego można ją zabrać na wakacje jak ktoś ma powiedzmy w górach siłę w garażu to brak problemów z ładowaniem

ewentualnie tańszy wallboks:

Last edited: