Witam :)

tlisek

Tomek
Cześć wszystkim - po budowie domu i powiększeniu rodziny przyszedł w końcu czas na wymianę poczciwego Aveo '08 na coś nowszego.

Jeździliśmy już Niro EV, ID4 i EV3 (teściowie właśnie kupili), rozważany był jeszcze BYD Seal U, ale teraz najpoważniejszym kandydatem jest chyba Skoda Elroq - przy dopłatach i najmie długoterminowym wychodzi całkiem przyzwoicie, w salonie prezentował się też niczego sobie.

Najprawdopodobniej za tydzień powinniśmy mieć auto na użyczeniu na weekend, jak się sprawdzi kto wie, może zamówimy.

Filonski80

Fachowiec
Cześć wszystkim - po budowie domu i powiększeniu rodziny przyszedł w końcu czas na wymianę poczciwego Aveo '08 na coś nowszego.

Jeździliśmy już Niro EV, ID4 i EV3 (teściowie właśnie kupili), rozważany był jeszcze BYD Seal U, ale teraz najpoważniejszym kandydatem jest chyba Skoda Elroq - przy dopłatach i najmie długoterminowym wychodzi całkiem przyzwoicie, w salonie prezentował się też niczego sobie.

Najprawdopodobniej za tydzień powinniśmy mieć auto na użyczeniu na weekend, jak się sprawdzi kto wie, może zamówimy.
Hej!
A jak wrażenia po testowaniu ww. aut?

tlisek

Tomek
1) Niro EV - prowadziło się fajnie, design taki trochę nie w moim stylu, żonie się podobało.
2) ID4 - do tej pory mój faworyt - dużo miejsca, design w moim stylu, asystenci jazdy też fajnie działali. Na duży plus mechanika "Wsiadasz i jedziesz", bez klikania guzików start / stop itp. Na minus cena trochę wyższa i żona nie była w 100% przekonana
3) EV3 pojeździłem tylko chwilę jak teściowie mieli na użyczeniu, bo osobiście wygląd tego auta jakoś kompletnie go dla mnie skreśla, więc nie rozważałem na poważnie. Natomiast teściowie bardzo zadowoleni
4) BYD niestety przekłada cały czas otwarcie salonu w Krakowie, a jakoś nigdy nie było czasu wybrać się do Katowic ;)

Każdemu polecam zapytanie dealera o użyczenie na weekend, wtedy bez pośpiechu można się zapoznać z autem przez 2 dni, przymierzyć do garażu / fotelika itp

tlisek

Tomek
Podziel się proszę warunkami najmu na Elroq :)
167k auto + 3k zimówki, najem na osobę fizyczną, dopłata 35k i do dołożenia VAT z kieszeni

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-03-28 o 20.47.58.png
    Zrzut ekranu 2025-03-28 o 20.47.58.png
    183,6 KB · Liczba wyświetleń: 58

tlisek

Tomek
Dzięki. Wykup po cenie rynkowej na końcu?
W najmie nie ma wykupu ;) dla porównania kredyt niskich rat wychodził ok 300zl/mc mniej (czyli w sumie drożej jakby doliczyć ubezpieczenie i serwisy) ale wtedy z wykupem