Wsparcie w związku z sytuacją na Ukrainie (Tesla, GreenWay, Ionity)

JareG

Pionier e-mobilności
No i chyba trza mi było skorzystać z aplikacji.. https://www.tesla.com/pl_PL/support/non-tesla-supercharging
Jak ładować, jeśli nie jeżdżę Teslą?
  1. Pobierz aplikację Tesla (wersji 4.2.3 lub nowszą) na urządzenie z systemem iOS lub Android i utwórz konto Tesla.
  2. Wybierz opcję „Naładuj pojazd inny niż Tesla” i znajdź swoją stację Supercharger.
  3. Dodaj metodę płatności, podłącz samochód, wybierz stanowisko i dotknij opcji „Rozpocznij ładowanie”.
  4. Wybierz opcję „Zatrzymaj ładowanie”, aby zakończyć sesję.
Tyle, że u mnie nie ma takiej opcji jw. 'naładuj pojazd inny niż Tesla'.. specjalnie zreinstalowałem aplikację coby mieć najnowszą wersję, i nadal nic.

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
No i podskoczyłem :D
View attachment 4416

Dla nie-Teslowców wyjaśniam: w zmodernizowanych SC V2 są dwa kable, i jeden z nich to CCS - ale IMO taki znacznie zgrabniejszy niż 'standard' spotykany np. w ładowarkach GW :)
Po podłączeniu zaświeciło mi się k. gniazda ładowania, i na zegarach pojawiła się ikona ładowania.. i nic więcej.
View attachment 4417
Ładowanie nie ruszyło, chociaż UVO podesłało mi komunikat że i owszem :D Tak samo podesłało mi info, że ładowanie się skończyło.
Próbowałem apki my_Tesla, ale nie ma w niej opcji odpalenia łaadowania - a kiedyś gdzieś o takowej czytałem.. hmm.. tak więc porażka - nici z darmowego ładowania 🤣

Pozdrawiam
Powinno ruszyc samo bez niczego. Moze Kia nie jest kompatybilna z tesla suc…

JareG

Pionier e-mobilności
Powinno ruszyc samo bez niczego. Moze Kia nie jest kompatybilna z tesla suc…
W niedzielę planuję spotkać się z Redachtorem i jego Ioniq5 - może zrobimy próbę z SC w Lućmierzu :D

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
Spróbuj tak:
Spróbowałem, no i opcja z ładowaniem się pojawiła.. ale po kliknięciu na nią na mapie nie widać SC w Ciechocinku, i jest komunikat że w pobliżu nie ma SC udostępnionego dla nie-Tesli.

Pozdrawiam

Phitherek_

Posiadacz elektryka
GreenWay przedłuża wsparcie do końca kwietnia.

Drodzy Klienci
Miło nam poinformować, że po raz kolejny postanowiliśmy przedłużyć akcję wsparcia dla Ukrainy. Darmowe ładowanie na stacjach GreenWay utrzymujemy, uprościmy tylko sam proces. Od teraz:
  • Obywatele Ukrainy, którzy chcą skorzystać z darmowego ładowania, automatycznie otrzymają 100% zniżkę na usługi GreenWay.
  • Kierowcy, którzy niosą pomoc uchodźcom z Ukrainy, prosimy Was o kontakt z naszym Centrum Wsparcia GreenWay: telefonicznie +48 58 325 10 77 lub mailowo: [email protected], by uzyskać kod rabatowy. Kod trzeba aktywować w Portalu Klienta w zakładce “Rabaty”.
Zmiany wchodzą w życie 1 kwietnia (jutro), od godziny 12:00 a akcję przedłużamy do końca kwietnia (tj. 30.04.2022).

Skala pomocy jaką przekazujecie potrzebującym jest ogromna. Wszyscy jesteśmy dumni z naszej elektromobilnej społeczności!

Zespół GreenWay Polska

@Gandalf możesz aktualizować wpis :)

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Swoją drogą cieszę się, że chociaż firmy dla EV robią takie akcje. Wyobraźcie sobie taki patent na Orlenie😂 korki byłyby aż do Hiszpanii 🙃

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja robię póki co wiosenne przeglądy im za darmo.

Ale powiem Wam o jednej małej, być może błędnej obserwacji :
U kilku Pań nie zauważyłem zmartwienia z powodu sytuacji itp.
Wręcz wyczuwałem ulgę. Los "dał im kopa" aby wyemigrować, bo o tym myślały? .

Jedna np. kobitka 50+ wybiera się do Turcji, bo u nas drogi jest wynajem mieszkań. Na pytanie jak to widzi. Odparła, że to będzie nowe życie.
U tych chyba to tak jest , co uciekli ale nie doświadczyli jeszcze skutków wojny.? Wyemigrowali prewencyjnie.
To tylko wrażenie, być może błędne. Zachowanie takie, to np wynik kompulsywnej reakcji na traumę? Cholera wie. Każdy jest inny.