Nie będzie żadnego sprzężenia zwrotnego. Przypominam wykres z raportu IPCC.Jeszcze dojdzie sprzężenie zwrotne z płonących lasów, które nie pochłaniają a wytwarzają co2. Z za ciepłych oceanów które też przestaną co2 pochłaniać, z wyjałowionej ziemii i cholera wie z czego jeszcze także optymizm to ja już dawno mam za sobą. Ale nie znaczy to że nie powinniśmy czegoś robić. Chociaż ja wychodzę z założenia, ze drastyczny spadek emisji nastąpi przez drastyczny upadek przemysłu.
Może rośliny Ci wodę podbierają, rozważyłbym wycięcie wszystkich w okolicy...cieszy mnie to, ze wszystko bedzie roslo, bedzie zielono i w ogole. martwi mnie tylko, ze z roku na rok mam coraz mniej deszczowki i wody w studni latem, ale wazne, ze nie bedze nam brakowac CO2![]()
I znów nie tak, sięgamy bowiem do raportu IPCC i widzimy ze jest inaczej, im bardziej sie ociepli tym wiecej będzie w Polsce padać, więc deszczówki będziesz miał tym więcej im więcej CO2 wyemitujemy:cieszy mnie to, ze wszystko bedzie roslo, bedzie zielono i w ogole. martwi mnie tylko, ze z roku na rok mam coraz mniej deszczowki i wody w studni latem, ale wazne, ze nie bedze nam brakowac CO2![]()
Chyba po lutym masz az nadto deszczówki?cieszy mnie to, ze wszystko bedzie roslo, bedzie zielono i w ogole. martwi mnie tylko, ze z roku na rok mam coraz mniej deszczowki i wody w studni latem, ale wazne, ze nie bedze nam brakowac CO2![]()
Ej, teraz to chyba wody masz sporo… u mnie na polach jeziora …cieszy mnie to, ze wszystko bedzie roslo, bedzie zielono i w ogole. martwi mnie tylko, ze z roku na rok mam coraz mniej deszczowki i wody w studni latem, ale wazne, ze nie bedze nam brakowac CO2![]()
To ty nie musisz do Grecji jechacU mnie od kilku lat rosna na nieocieplonym tarasie z pojedyńczymi szybami, rośliny z Grecji m. In oliwka i małe idealne do herbaty aromatyczne pomarańczki. Wlasnie będzie zbiór.
To jest dziwne, te chwilowe mrozy tym roslinom nie szkodzą.
Stoi tam koza ale w tym roku moze z dwa razy byla rozpalania.
Stawy lecie wysychają, wina i klimatu i zabudowy okolicznej. Obecnie wody full
Niestety do czasu
View attachment 16473View attachment 16474