Wyjazd Niemcy - mała relacja

krzyss

Pionier e-mobilności
63kW przy 76% to normalne ladowanie.
Musisz zaczac schodzic do 10% albo nizej, i ladowac do 65% w trasie. Zwlaszcza Niemcy gdzie ladowarek jest pod dostatkiem. Wtedy trase przejedziesz szybciej.
Ladowarki zawsze znajduje tesla sama ale czasem trzeba od nowa trase wyznaczyc.

cooler

Pionier e-mobilności
Cholercia, aż dziwne że LG są aż tak różne od Panasonic: wyciągam na V3 242kW, tu foto jak już trochę się podładowałem:

IMG_20210727_201844922.jpg

newbe

Posiadacz elektryka
Ten SuC byl v2 czy v3 ?
Ogolnie szalu kurde nie ma… uwazam ze powinno byc szybciej.
Kup sobie interfejs na OBD wydasz 300-400zl a bedziesz wiedzial jaka jest temperatura i stan baterii, to ulatwi diagnoze.
Nie trzeba tyle wydawać na OBD! Scan My Tesla 40 PLN, kabel z Aliexpres to chyba z 90 PLN, Vlink około 40 PLN na Allegro.

newbe

Posiadacz elektryka
Cholercia, aż dziwne że LG są aż tak różne od Panasonic: wyciągam na V3 242kW, tu foto jak już trochę się podładowałem:

View attachment 3360
Ale też degradacja znacząco niższa w LG. Coś za coś... Tylko performance mają mieć baterię z wysokimi mocami ładowania na niklowych katodach (NCA), przynajmniej tak zapowiadał Elon.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie trzeba tyle wydawać na OBD! Scan My Tesla 40 PLN, kabel z Aliexpres to chyba z 90 PLN, Vlink około 40 PLN na Allegro.
Ktory vlink z allegro dziala na iphonie ze scanmytesla ?

newbe

Posiadacz elektryka
Hehe. Niedawno dojechaliśmy.
bylismy na hermsdorf, munchberg, chwile na ellwangen i w ulm. Wszędzie poza beelitz były v3 ale prędkości nie przekraczały 180 Najszybciej ellwangen 175kW.
jest jakby lepiej ale nadal powyżej 60/70% spada prędkość w okolice 60kW.
Niestety jechaliśmy na dwa auta i żona jechała teslą wiec wolałem nie ryzykować z rozładowywaniem poniżej 10%.

powiedzcie, jeśli nie doładuje się w odpowiedniej ilości na SuC proponowanym przez nawigację to znajdzie mi po drodze najbliższy na trasie? Bo np feucht mi nie znalazł wcale
Jest szybciej niż miałem latem! Też mam LG, widzę znaczącą poprawę!

newbe

Posiadacz elektryka
Ktory vlink z allegro dziala na iphonie ze scanmytesla ?
Na iPhone że ScanMyTesla nie działa żaden Vlink...
Z Tes*Lax działa inny tani adapter. Na stronie twórcy Tes*Lax jest lista kompatybilnych wtyczek, ale po tym jak doczytałem się że z moim starym Vlinkiem uruchomię SMT, to odpaliłem na android i po sprawach...

Zarek1988

Posiadacz elektryka
A wiec tak. Byłem na SuC w Wernberg-köblitz i przy 9% prędkość ładowania elegancka Ok 240kW natomiast Przy 45% już 115kW.
Przy 60% ogarnąłem na plug share darmowe ccs w lidlu 20km dalej wiec postanowiłem sprawdzić. I faktycznie jest. Trochę dłużej ale za darmo😉 adres to:

Zur Centralwerkstätte 22, 92637 Weiden in der Oberpfalz, Germany

Oceńcie sami czy chcecie płacić i mieć szybciej czy za darmo a trochę dluzej. Na SuC za Ok 60% zapłaciłem 22€