Wyłącznik czasowy trójfazowy

ATnet

Posiadacz elektryka
Witam, proszę o pomoc. Mam w moim domku przenośna ładowarkę 22KW która mam podłączona do instalacji domowej, chciałbym olać harmonogramy w aucie, bo jak słyszę to w Skodzie to działa jak chce a w KIA tez jest nie lepiej. Czy macie jakiś pomysł na taki przełącznik trójfazowy programowalny najlepiej z WiFi czy muszę kupić super drogi Wolbox z tą funkcją...

Bronek

Pionier e-mobilności
Takie ciąłe odcinanie na twardo prądu do evse i tym samym potem do auta chyba nie jest za dobrym pomysłem?
Niby się nic nie powinno stać, ale to chyba też kwestia elektroniki auta, jak każde traktuje swoją baterię.
W Leafie bym się nie bał a w Tesli trochę szkoda bo ona planuje podgrzewa balansuje.
Nie jestem fachowcem, tylko dywaguję. Może popytać bardziej kumatych?
Ale jak chcesz to np
https://allegro.pl/oferta/oxt-sterownik-80a-4p-72mm-din-wifi-ewelink-sonoff-11694174964

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
moge polecic sonoffa - mam na jednofazowym sonoffie ladowarke podlaczona i jak chce ladowanie na czas albo harmonogram ustawic to robie w originalnej appce - z tym ze ma jedna wade - wszystko leci przez chinskie serwery

aczkolwiek jest oprogramowanie alternatywne i mozna wtedy wpiac pod np HomeAssystenta