Wymagany serwis olejowy skrzyni biegów

BlackandWhite

Zadomawiam się
Witam Was, właśnie dzisiaj na powrocie z trasy pojawił się taki komunikat. Czy to jest coś niebezpiecznego, w jakim czasie należy wymienić ten olej i jaki będzie to koszt? Myślałem, że pod tym kątem Tesla jest bezobsługowa 😒

Attachments

• IMG-20250609-WA0001.jpg
    IMG-20250609-WA0001.jpg
    163 KB · Liczba wyświetleń: 47
  • IMG-20250609-WA0000.jpg
    IMG-20250609-WA0000.jpg
    211,2 KB · Liczba wyświetleń: 47

jgal

Posiadacz elektryka
Być może puściła uszczelka i masz wyciek oleju z korpusu silnika. Wycieki się czasem podobno zdarzają, bo tak poza tym, to faktycznie jest to bezobsługowe

zibizz1

Pionier e-mobilności
Witam Was, właśnie dzisiaj na powrocie z trasy pojawił się taki komunikat. Czy to jest coś niebezpiecznego, w jakim czasie należy wymienić ten olej i jaki będzie to koszt? Myślałem, że pod tym kątem Tesla jest bezobsługowa 😒
Wymiana oleju w przekładni nie jest potrzebna w okresie gwarancji. Ale zalecana przy ~200tys km. Czujnik pewnie wykrył ze masz za mały poziom więc warto sprawdzić.

KrzysztofFly

Moderator
Auto jest jeszcze na 2letniej gwarancji na silnik i baterię.jak myślicie, czy będzie to usługa bezpłatna?
Raczej musisz to potraktować jako awarię, a więc powinni Ci to naprawić w ramach gwarancji. Ja mam u siebie 79kkm i nie musiałem jeszcze niczego robić.

Michal

Moderator
Powinni naprawić na gwarancji. Przecież od tego jest właśnie.