Wymiana punktów na km SuC - kilka samochodów na koncie

EVJerry

Fachowiec
Jeśli na koncie jest kilka samochodów, to czy kilometry z wymiany za punkty są przypisywane do konta, czy do konkretnego samochodu? Czy można je do samochodu przypisać? Co z tymi kilometrami, jeśli samochód zostanie przeniesiony na inne konto?

Michal

Moderator
Punkty są przypisywane do konta i można je zużyć na dowolne auto - na 100%.
Kilometry są chyba przypisywane do samochodu i zostają z nim - tego nie jestem pewny.

Ps. Jeśli kombinujesz żeby przepisywać na kogoś auto, żeby dostać punkty, to uważaj, bo przepisujesz w ten sposób własność i możesz stracić auto. Sprawdź też co masz napisane w gwarancji, bo może się okazać, że coś w niej jest tylko dla pierwszego i drugiego właściciela i po takim przepisywaniu auta zostaniesz bez gwarancji.

EVJerry

Fachowiec
Właśnie na koncie punkty zostały zamienione na km, ale nigdzie nie ma opcji ani informacji, do którego samochodu te km należą.

PS. Nie chodzi o przepisanie auta, by otrzymać punkty. Punkty już są, natomiast chodzi o rozdzielenie aut pomiędzy kilka kont.

Michal

Moderator
No tak, przecież kilometry też są przypisane do konta. Tylko auta na tym koncie mogą z nich korzystać i po prostu wtedy ładowanie jest darmowe - też 100%, bo tak mam na dwóch autach, tylko jakoś się zakręciłem :p

EVJerry

Fachowiec
No tak, przecież kilometry też są przypisane do konta. Tylko auta na tym koncie mogą z nich korzystać i po prostu wtedy ładowanie jest darmowe - też 100%, bo tak mam na dwóch autach, tylko jakoś się zakręciłem :p
Pytanie było o to, czy można wybrać, który samochód korzysta z kilometrów, bo na przykład jeden jest w podróży zagranicznej i tam ładowanie jest droższe, a drugi w Polsce i tu użytkownik chciałby zapłacić, zamiast skorzystać z punktów.

Michal

Moderator
Aaaa, to nie. Darmowe kilometry ładowania są tak jak forma płatności przypisana do konta - jedna dla wszystkich.