Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
wypadek/stłuczka czyli moje przygody z naprawą Tesla Model 3 SR+
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 43124, member: 89"] Ja zamawiałem 21.07.2020 auto od startupu wiedząc, co kupuję - potencjalny brak lub mocno ograniczony support, potencjalne błędy w działaniu i wykończeniu. Zamówiłem auto z mniejszym zasięgiem, przyśpieszeniem, bez pompy ciepła, bez podnoszonej elektrycznie klapy bagażnika i czarnego wykończenia oraz oprogramowaniem, które było dużo, DUŻO gorsze. Odebrałem 5 miesięcy później z lepszymi wszystkimi parametrami, albo poprawiły się one w trakcie użytkowania. Do tego na początku użytkowania trafiłem na jakieś problemy z oprogramowaniem powiązanym z nowo montowaną pompą ciepła, które podczas mrozów powodowały pełne rozładowanie baterii 12V pomimo wysokiego stanu naładowania akumulatora trakcyjnego. Byłem więc jednym z testerów. Dlatego rozumiem tych, którzy się wkurzają, bo kilku "naprawach", nieprzynoszących poprawy też miałem już naprawdę dość tej firmy. Czy ktoś tutaj pamięta jeszcze pierwsze telefony z androidem? No przecież tam był błąd na błędzie. No zwariować można było nieraz normalnie. Dobrze, że w tamtym czasie studiowałem, bo miałem czas na ściąganie i wgrywanie buildów tworzonych przez miłośników. Niestety teraz ludzie myślą, że to już jest taka sama marka jak inne OEM. Że kupują auto od tak samo jak od Porsche/VW, które jest na rynku pewnie prawie 100 lat i zrobiło większość rozwoju (fabryki, procesy, linie montażowe) budując czołgi rękami niewolniczej pracy obozów koncentracyjnych (80% pracowników w latach 1939-1944 stanowili [B]darmowi[/B] niewolnicy). Gdzie większość procesów produkcyjnych można było opracować na podstawie błędów w produkcji maszyn dla uzbrojenia i zabitych/okaleczonych niewolników... Kur... Sam Adolf Hitlr położył kamień węgielny pod ich fabrykę... Do tego właściciele nigdy nie zostali skazani za nic i umarli jako wolni ludzie... Tymczasem Tesla wybudowała [B]wszystkie[/B] swoje fabryki, i opracowała [B]wszystkie[/B] procesy w ciągu ostatnich 10 lat (tak naprawdę raczej 5) :p Do tego oczekuje się jeszcze żeby Tesla: [LIST] [*]miała największą baterię; [*]największy zasięg; [*]kompletnie nie miała egzemplarzy z wadami; [*]rozwijała się w tym tempie co do tej pory ale nie popełniała błędów - planowanie, dostawy, konstrukcja, support; [*]kosztowała mniej niż auta oferujące jakkolwiek podobne parametry; [*]była dostępna najlepiej od ręki; [*]przy sprzedaży 1000 aut rocznie w PL, miała sieć superchargerów taką jak w DE, gdzie sprzedali jakieś 30 000 aut; [*]przy sprzedaży 1000 aut rocznie w PL, miała sieć salonów i serwisów jak VW/Skoda/Audi/Seat, które sprzedały w PL w 2021r pewnie w sumie jakieś 100 000 aut. Tesla w DE ma 23 serwisy na te 30 tysięcy sprzedanych aut, u nas w takim rachunku wyszłoby 0,75 serwisu :p [/LIST] NIE DA SIĘ! Ja nadal nie rozumiem po co oni się bawili we wchodzenie do PL, CZ, SK, HU, HR. Ja spokojnie kupiłbym z DE już nawet miałem ze 2 auta dogadane tylko coś tam mi nie pasowało z wyjazdami po nie. Jedyny powód jaki widzę, do wchodzenia na te rynki, to chęć rozszerzania sieci SuC, bo może wyszło im z doświadczenia, że mając obecność (salon) na rynku, urzędy/instytucje/firmy są bardziej przychylne itp. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
wypadek/stłuczka czyli moje przygody z naprawą Tesla Model 3 SR+