Wyposażenie Kony - niejasności przed zakupem.

Norbert

Posiadacz elektryka
Pytanie do użytkowników / praktyków / znawców.

Staram się nabyć Konę, ale nie uzyskałem w salonie jednoznacznej odpowiedzi n/t wyposażenia. Konfigurartor to wielka niewiadoma w mojej ocenie.

Podstawowe pytania to (dotyczy Kony po liftingu):

1. Czy każda Kona w wersji 64kW ma pompę ciepła ? (Premium nic nie wspominają, Platinum piszą wprost)
2. Czy każda Kona w wersji 64kW posiada ładowarkę pokładową 11kW? (Premium nic nie wspominają, Platinum piszą wprost)

To pierwsze dwa pytania, pytam gdyż, nie chce mi się później z nimi szarpać o jakieś niedopowiedzenia. Z uwagi na ilość sprzedanych aut, salon też ma niewielkie pojęcie o tych autach i dokładnym wyposażeniu.
Konfigurator dla Premium mówi o Audio Krell, a Platinum już nie, pomimo tego, że dla Platinum w szczegółach jest Krell, a w Premium nie... :)

Zaczynam myśleć, że Hyundai nie jest user friendly, a pytam dlatego, że zastanawiam się czy potrzebuję wersję Premium czy Platinum.

Karolwys

Zadomawiam się
Chodzi o to ze te wersje mógły być różne w zależności od miesiąca. Babka w salonie wprost mówiła ze mogą się różnic w zależności co Podeśla bo kupowałem 2020. Moja jest premium 64 i nie ma pompy ciepła ale olać to. To spora bateria. Jedynie te ladowanie ac 7,4 to słabo. To jedyna wada dla mnie. Myśle ze 11kw to już by miało sens bo dwie godziny przy słupku i 50 km naładowane to tylko podłączać przy okazji jak gdzieś jest ac

Norbert

Posiadacz elektryka
Czyli muszę wydusić w salonie specyfikację tego co chcą sprzedać /co jest na stanie/. I też konkretnie cisnąć jeśli zamówię nówkę sztukę. Dostępnę jest Premium, ale z uwagi na teoretycznie braki: pompa ciepła, 11kW na pokładzie, nie do końca wymarzony kolor, chyba padnie na zamówienie nówki sztuki.

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Świeżo nabyłem Konę 2021 z rynku niemieckiego wersja style. Mam ładowarkę 11 kW i Bluelinka ale nie mam pompy ciepła.