Wyznaczanie bez aktualizacji ruchu - pytanie…

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Wyznaczanie bez aktualizacji ruchu - Czy często macie taki komunikat? Co to oznacza? Przy granicy z UA coraz częściej mi się pojawia taki błąd pomimo zasięgu LTE🤷🏻‍♂️

Attachments

• 5A0E221A-F666-473D-B033-0CE5EB974D7F.jpeg
    5A0E221A-F666-473D-B033-0CE5EB974D7F.jpeg
    198 KB · Liczba wyświetleń: 60

tomwroclaw

Fachowiec
Możliwe że jeśli jesteś przy granicy to gubi zasięg lub w ustawieniach nawigacji masz wyłączone uwzględnianie ruchu. Jak włączysz to komunikat zniknie.

Michal

Moderator
Chyba dużo zależy od tego jakiej sieci masz zasięg LTE :p Twój telefon może ma, ale tesla może korzystać z innego operatora.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Jeżdżę od korczowej i medyki do przemyśla i Rzeszowa i nawet w Rzeszowie głupieje. Przed wyjazdem z domu zrobiłem update. Może coś powalili znowu. Ale ewidentnie z zasięgiem jest tutaj. Spotify tez słabo chodzi. Netflix to samo. Byłem i w Niemczech i w Czechach i nigdy nie miałem z rym problemu 🤔.

Poza tym przed chwilą spotkałem w Rzeszowie na SuC ukrainca który miał problem z tesla 3 USA z przejściówka. Po wpięciu wyskakiwał mu błąd „supercharging not enabled try ac”. Zastanawiam się czy na infolinii by z tym coś pomogli?🤔 chciałem pomóc człowiekowi i dzwoniłem przez cały czas ładowania ale się niestety nie dodzwonilem 🤷🏻‍♂️
Gość miał 40% mam nadzieję, że poradził sobie. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.

Attachments

• FCEF54E6-D352-4AD4-859F-7D3B57E5E971.jpeg
    FCEF54E6-D352-4AD4-859F-7D3B57E5E971.jpeg
    91,4 KB · Liczba wyświetleń: 64

danielm

Pionier e-mobilności
Jeżdżę od korczowej i medyki do przemyśla i Rzeszowa i nawet w Rzeszowie głupieje. Przed wyjazdem z domu zrobiłem update. Może coś powalili znowu. Ale ewidentnie z zasięgiem jest tutaj. Spotify tez słabo chodzi. Netflix to samo. Byłem i w Niemczech i w Czechach i nigdy nie miałem z rym problemu 🤔.

Poza tym przed chwilą spotkałem w Rzeszowie na SuC ukrainca który miał problem z tesla 3 USA z przejściówka. Po wpięciu wyskakiwał mu błąd „supercharging not enabled try ac”. Zastanawiam się czy na infolinii by z tym coś pomogli?🤔 chciałem pomóc człowiekowi i dzwoniłem przez cały czas ładowania ale się niestety nie dodzwonilem 🤷🏻‍♂️
Gość miał 40% mam nadzieję, że poradził sobie. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.
jest to normalnie. większość tesli na Ukrainie to rozbitki z usa sprowadzane tam na kilogramy. widnieją na czarnej liście tesli, nie są obsługiwane przez serwis i mają wyłączone ładowanie DC. można w serwisie przejść test wysokiego napięcia za kilka tysięcy euro wtedy DC będzie odblokowane ale auto pozostanie na czarnej liście

Bronek

Pionier e-mobilności
Widziałem filmik, na którym Trójka sprowadzona, byla ciagnieta chyba z Niemiec na Ukrainę przez Forda Transita. Rozbebeszone wnętrze, podpiety laptop z trybem serwisowym. Co ciekawe Transit ciagnąc ją jednoczesnie ładowal i o ile pamietam moc była calkiem spora bo ok 50 kW..
Pelan szacun dla umiejetności manualnychtamtejszych mechaników. Pomijam sprawy wiadome jak... Prawo, bezpieczeństwo itd. Ale na oko to wynik " zlotych rąk"
W innym filmiku wyciąganie progów itp i robienie auta idealnego z "broszki" w stylu kubizmu to "majstersztyk"
Byłem kiedyś stalym ogladaczem ichniej sztuki reanimacji.

sd tosia

Posiadacz elektryka
Widziałem filmik, na którym Trójka sprowadzona, byla ciagnieta chyba z Niemiec na Ukrainę przez Forda Transita. Rozbebeszone wnętrze, podpiety laptop z trybem serwisowym. Co ciekawe Transit ciagnąc ją jednoczesnie ładowal i o ile pamietam moc była calkiem spora bo ok 50 kW..
Pelan szacun dla umiejetności manualnychtamtejszych mechaników. Pomijam sprawy wiadome jak... Prawo, bezpieczeństwo itd. Ale na oko to wynik " zlotych rąk"
W innym filmiku wyciąganie progów itp i robienie auta idealnego z "broszki" w stylu kubizmu to "majstersztyk"
Byłem kiedyś stalym ogladaczem ichniej sztuki reanimacji.
Ciekawe jak takie ciągnięcie ma się do tego co napisali w instrukcji - no właśnie żeby nie holować w ten sposób, tylko na lawecie albo rolkach.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Zastanawia mnie podejście tesli do tematu. Jest wojna, ludzie uciekają, mają przejściówkę ale nie naładują się. Pytanie cxy na np 1 lub 2 dni by odblokowali możliwość ładowania…

Michal

Moderator
Chyba chodzi o bezpieczeństwo, bo jak taki rozbitek lądując się zapali/wybuchnie, to SuC przestanie działać dla wszystkich, również tych przewożących uchodźców. Nie wspominając już o stratach materialnych o wizerunkowych, bo przecież debile z Interii od razu napiszą artykuł, że Tesla wybuchła bo EV to już tak mają.