jest to normalnie. większość tesli na Ukrainie to rozbitki z usa sprowadzane tam na kilogramy. widnieją na czarnej liście tesli, nie są obsługiwane przez serwis i mają wyłączone ładowanie DC. można w serwisie przejść test wysokiego napięcia za kilka tysięcy euro wtedy DC będzie odblokowane ale auto pozostanie na czarnej liścieJeżdżę od korczowej i medyki do przemyśla i Rzeszowa i nawet w Rzeszowie głupieje. Przed wyjazdem z domu zrobiłem update. Może coś powalili znowu. Ale ewidentnie z zasięgiem jest tutaj. Spotify tez słabo chodzi. Netflix to samo. Byłem i w Niemczech i w Czechach i nigdy nie miałem z rym problemu 🤔.
Poza tym przed chwilą spotkałem w Rzeszowie na SuC ukrainca który miał problem z tesla 3 USA z przejściówka. Po wpięciu wyskakiwał mu błąd „supercharging not enabled try ac”. Zastanawiam się czy na infolinii by z tym coś pomogli?🤔 chciałem pomóc człowiekowi i dzwoniłem przez cały czas ładowania ale się niestety nie dodzwonilem 🤷🏻♂️
Gość miał 40% mam nadzieję, że poradził sobie. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.
Ciekawe jak takie ciągnięcie ma się do tego co napisali w instrukcji - no właśnie żeby nie holować w ten sposób, tylko na lawecie albo rolkach.Widziałem filmik, na którym Trójka sprowadzona, byla ciagnieta chyba z Niemiec na Ukrainę przez Forda Transita. Rozbebeszone wnętrze, podpiety laptop z trybem serwisowym. Co ciekawe Transit ciagnąc ją jednoczesnie ładowal i o ile pamietam moc była calkiem spora bo ok 50 kW..
Pelan szacun dla umiejetności manualnychtamtejszych mechaników. Pomijam sprawy wiadome jak... Prawo, bezpieczeństwo itd. Ale na oko to wynik " zlotych rąk"
W innym filmiku wyciąganie progów itp i robienie auta idealnego z "broszki" w stylu kubizmu to "majstersztyk"
Byłem kiedyś stalym ogladaczem ichniej sztuki reanimacji.