Ja osobiście bardzo nie lubię jak mi słońce wali w mój łysy łeb.
Prawda jest taka że od tej szyby auto się nagrzewa w cholerę. Za t ozabezpieczenei przed przegrzaniem 30/35/40 st odpowiada klimatyzacja.
A to oznacza dodatkowe zużycie prądu podczas postoju. No i sama ta funkcja nie jest zła ,
tylko by była bardziej efektywna gdyby auto miało zasłonki na szyby.
Od 2 tygodni mam zainstalowaną taką zasłonkę:
Można kupić na ali w cenie ok 1k lub trochę taniej.
Instaluje się całkiem łatwo i szybko, nie ingerujemy w auto nie robimy żadnych dziur.
Cała zasłonka trzyma się na 2 lizakach z tyłu i na 2 zaczepach z przodu.
Zasłonka spełnia swoje zadanie, jak chce mieć otwarte to mam jak chce mieć zamknięte to zamykam w 2 sekundy.
Patent taki trochę jak rodem z zasłonek w kamperach, ale to działa bardzo sprawnie.
Prawda jest taka że od tej szyby auto się nagrzewa w cholerę. Za t ozabezpieczenei przed przegrzaniem 30/35/40 st odpowiada klimatyzacja.
A to oznacza dodatkowe zużycie prądu podczas postoju. No i sama ta funkcja nie jest zła ,
tylko by była bardziej efektywna gdyby auto miało zasłonki na szyby.
Od 2 tygodni mam zainstalowaną taką zasłonkę:
Instaluje się całkiem łatwo i szybko, nie ingerujemy w auto nie robimy żadnych dziur.
Cała zasłonka trzyma się na 2 lizakach z tyłu i na 2 zaczepach z przodu.
Zasłonka spełnia swoje zadanie, jak chce mieć otwarte to mam jak chce mieć zamknięte to zamykam w 2 sekundy.
Patent taki trochę jak rodem z zasłonek w kamperach, ale to działa bardzo sprawnie.