Ja jestem spokojny, zostawiałem psa nawet w Dog Mode tam w słoneczne dni, nie był przegrzany.Proponuje położyć termometr do bagażnika, wtedy będziesz świadomy jaką pies ma temperaturę. Ja planuje zakup czegoś do bagażnika aby przewozić psa na, krótkie wypady gdzie może się wybrudzić i pewnie tez na kilka przejazdów włożę termometr tak da swojego spokoju.
Może coś takiego?u mnie niestety tylna kanapa zajęta jest, piesek musi w klatce w bagażniku podróżować
Ten link nie działaBardzo dobrze działają zasłony z ali. Mam założoną.
mam dokładnie te same spostrzeżenia, pompa ciepła która jest w Tesli jest mega wydajna w porównaniu do zwykłej klimy w aucie. No i dodatkowo jest dużo cichsza. W dowolnym spaliniaku wentylator chłodnicy na postoju robi niemały hałas, a tutaj słychać tylko lekki szum powietrza (chyba że serio jest upał 40 stopni a my akurat zjechaliśmy z autostrady na supercharger to wtedy hałasuje zdecydowanie bardziej ale nic dziwnego bo musi schłodzić baterię)Kupiłem osłony dachu, szyb na ali razem z dywanikami już dawno... leżą do tej pory w bagażniku, nigdy nie wyciągane.... Od kilku dni mam tak jak na fotce, auto w pełnym słońcu, bez cienia, szyby zamknięte... 5 min przed wyjazdem włączam tylko klimę i jak wsiadam to elegancko schłodzone do 21 st C wnętrze. W żadnym innym aucie nie było takiego komfortu w takim upale, uważam osłony za zbędne. Do tego jeszcze lodówka kompresorowa w bagażniku chodzi sobie cały czas jak gdzieś jedziemy.View attachment 11810
Wszystko fajnie ale jak jedziesz to grzeje w głowę strasznie od szyby dachowej, nie można jej dotknąć ,Tesla powinna sama zrobić zsłone na szybę a nie iść znowu w oszczędności.Kupiłem osłony dachu, szyb na ali razem z dywanikami już dawno... leżą do tej pory w bagażniku, nigdy nie wyciągane.... Od kilku dni mam tak jak na fotce, auto w pełnym słońcu, bez cienia, szyby zamknięte... 5 min przed wyjazdem włączam tylko klimę i jak wsiadam to elegancko schłodzone do 21 st C wnętrze. W żadnym innym aucie nie było takiego komfortu w takim upale, uważam osłony za zbędne. Do tego jeszcze lodówka kompresorowa w bagażniku chodzi sobie cały czas jak gdzieś jedziemy.View attachment 11810